Vissza a tartalomjegyzékhez


Pasuchaca a cukorbaj ellen

Nemsokára Magyarországon is megkezdődnek a Pasuchaca nevű újabb perui „csodaszer” klinikai vizsgálatai, amely a cukorbetegség komplexebb kezelésére ad reményt. Egyelőre 100 beteg adatait figyelik, elemzik a kutatók. A Pasuchaca VIBE olyan gyógyhatású készítmény, amelynek segítségével - ha önmagában nem is oldja meg mindenkinél ezt a problémát - csökkenthető a vércukorszint. 

A Dél-Amerikában található gyógynövény, a Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését, s így több aktív inzulin marad a vérben, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, javítja a sejtekben a cukorfelvételt, azaz csökkenti a vér cukortartalmát. 
A külföldi klinikai vizsgálatok során már bebizonyosodott, hogy a Pasuchaca adásával inzulinfüggő cukorbetegség esetén - ha teljesen elhagyni nem is lehet - jelentősen csökkenthető a beadandó hormon adagja. A klinikai vizsgálatok várható pozitív eredményei után a szer bejegyeztetési eljárását Magyarországon a Rica Hungária Kft. bonyolítja. Ennek végeztével hazánkban is kapható lesz a Szent Róbert-gyógyfű. (P. R.)