Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Gerától hangos Anglia

„Magyarország legjobbja tüzet hozott a West Bromba” - ezzel a címmel közölt cikket Gera Zoltánról a tekintélyes labdarúgószaklap, a World Soccer a napokban. Az egészoldalas írást jegyző zsurnaliszta szerint az angol élvonalba most újból feljutott WBA-nak éppen ilyen technikás játékosra volt szüksége, mint a magyarok csapatkapitánya.


Gera a Vieirát is soraiban tudó Arsenal elleni találkozó legjobbja volt Fotó: Reuters

Nick Bidwell, a World Soccer szakírója úgy látja, a birminghami klub nem kötött rossz üzletet, amikor 1,5 millió angol fontért megvásárolták Gera Zoltán játékjogát. Mint írja, az Albionnak éppen egy olyan technikás labdarúgóra volt szüksége, mint a magyar „építész”, aki gyors, cseleivel csomót köt a védők lábaira, pontosan passzol, jól lő, és remek az egyensúlyérzéke. A szerző megjegyzi, hogy a magyar futball Nyilasi Tibor tündöklése óta nem produkált akkora tehetséget, mint Gera.
A cikkben szó esik a huszonöt éves támadó „sötét múltjáról” is, arról, hogy pályafutásának kezdetén a kiváló labdarúgó a szülei válására úgy reagált, hogy nem járt iskolába, dohányzott, alkoholt fogyasztott és kábítószerekhez nyúlt. Bidwell ezzel kapcsolatban magát Gerát idézi, aki hitet tesz amellett, hogy a könnyű drogokkal való harcból hozzá hasonlóan más is győztesen kerülhet ki. „A világon ezer, mit ezer, több ezer olyan dolog van, ami sokkal hasznosabb, ami értelmet adhat az életüknek. Remélem, ezen a téren modellként lehet rám tekinteni” - mondja.
Szintén Gerával kapcsolatos hír, hogy az angol bajnokság legutóbbi fordulójában a WBA bravúrral mentett egy pontot a címvédő Arsenal otthonában. A magyar támadóval felálló „Zsákosok” 0-1 után tudtak egyenlíteni Henryékkal szemben. Az egyenlítő gólt a csereként beálló Earnshaw szerezte, de kiválóan játszott Gera is, amit a szakkommentátorok sem felejtettek el megjegyezni. A BBC Sport például a mezőny legjobbjának titulálta a magyar támadót. Anélkül, hogy ehhez bármit hozzáfűznénk, soroljunk fel néhány játékost, akik aznap délután szintén Highbury gyepén futballoztak: Henry, Vieira, Pires, Bergkamp, Ljungberg…