Vissza a tartalomjegyzékhez


A végén jött a paradicsomleves

Az angol labdarúgó-szövetség (FA) fegyelmi bizottsága vizsgálatsorozatot indít a hét végi, Manchester United - Arsenal rangadón tapasztalt sportszerűtlenségek miatt. Mint ismeretes, az „ágyúsok” negyvenkilenc veretlenül lejátszott bajnoki mérkőzés után találtak legyőzőre az Old Traffordon.


Sir Alex Ferguson Fotó: Reuters

A vereség ellenére továbbra is listavezető londoniak vezetőedzője, Arsene Wenger, Mike Riley bíró becsmérlése miatt ülhet a vádlottak padjára. Wenger leginkább azt kifogásolta, hogy az első félidőben nem állította ki az ellenféltől Ruud van Nistelrooyt, amikor a holland támadó durván és szándékosan letalpalta a szerelni igyekvő Ashley Cole-t. A videofelvételek alapján bebizonyosodott, hogy Nistelrooy szándékosan szabálytalankodott, így meg is kapta a három mérkőzésről való eltiltását. A gall tréner az első gólt eredményező tizenegyes jogosságát is kifogásolta. A felvételeken tisztán látszott, Campbell hozzá sem ért Rooneyhoz, amit még az érintett is elismert a találkozó után. Riley, aki a meccs hajrájában viszont nem adott meg egy jogos büntetőt a Manchester javára (Cole a büntetőterületen belül lerántotta Cristiano Ronaldót), az elmúlt évek statisztikái szerint hétszer vezetett a MU-nak és hét tizenegyest adott a vörös ördögöknek, nem egy meccset eldöntve ezzel. 
A fegyelmi bizottság azt is vizsgálja, hogy az Arsenal játékosai az öltözőfolyosón inzultálták Alex Fergusont, a vendégek edzőjét. Pizzával, szendvicsekkel és állítólag egy tányér paradicsomlevessel is megdobták a világ legeredményesebb labdarúgóedzőjét. Sir Alex az öltözőfolyosón keveredett vitába Wengerrel, aki a bíró ténykedése miatt magából kikelve ordítozni kezdett Fergie-vel.
A játékosok, akik eddig öltözőjükben fogyasztották meccs utáni elemózsiájukat, ekkor indítottak támadást az idős sportember ruházata ellen. Ferguson ingét és zakóját leves és paradicsomdarabok borították, de ő megőrizte nyugalmát, sőt, jót nevetett a történteken. A biztonsági szolgálat közbelépése akadályozta meg a botrányos események folytatását, amelyhez hasonlót évtizedek óta nem jegyeztek fel a Manchester háza táján. 
Az esetről értesülve a MU keddi Liga-kupa ellenfelének, a Crewe Alexandrának vezetősége biztos, ami biztos megváltoztatta a reprezentációs menüt. A vörös ördögök 3-0-ra nyertek, pizza és leves helyett, szendvicset kaptak a két csapat játékosai. (VJ)