Vissza a tartalomjegyzékhez


Kannabisz a palotában

Kannabiszpalántákat találtak és semmisítettek meg a norvég királyi palota, azaz Harald király és felesége, Sonja királynő otthonának közvetlen közelében.

A hírt hivatalos források is megerősítették. „Valóban találtunk néhány hasispalántát a kertben. Ám arról, hogy ezek hogy kerültek oda, halvány sejtelmünk sincsen.” - kommentálta a norvég uralkodó udvarára nézve szerfelett kínos tényállást az AFP hírügynökségnek Wenche Rasch, a királyi család szóvivője. Még mindig nem tudni, vajon a tiltott szernek minősülő növényt véletlenül, pusztán dekoratív zöldnövényzetként ültették-e el az uralkodócsalád kertjében, vagy hogy egy külsős csempészte-e a palánták közé. Egyébként Oslo városának felelőssége a főváros közepén található, viszonylag kisméretűnek számító park felügyelete. A növényeket kedden semmisítették meg, miután az egyik, vallásos irányultságú norvég napilap, a Vaart Land helyszíni tudósításban számolt be a történtekről. 
Az Európában még fellelhető királyi családok közül egyébként a norvég monarchia képviselői számítanak a „legmodernebbeknek” és a leginkább földhöz ragadtaknak. Haakon herceg példának okáért egy olyan közemberi státusban lévő hölggyel lépett házasságra, akinek előző kapcsolatából származó fia drogproblémákkal küszködött, ráadásul beismerte botrányokban bővelkedő múltját. (AFP)