Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-hírösszefoglaló
A magyar Rooney Londonba igazolt

Eldőlt. Torghelle Sándor, az MTK válogatott támadója a héten négy évre szóló szerződést írt az alá az angol Premiership újoncához, a Crystal Palace-hoz. A legutóbbi világbajnokság két döntősének, a braziloknak és a németeknek gólt vágó játékost még a héten követheti Király Gábor, és az is elképzelhető, hogy Gera Zoltán szintén a londoni „Sasokat” erősíti majd ősztől. 


Torghelle a londoni „Sasokkal” szárnyalhat tovább Fotó: MTI/Hetek

Torghelle iránt a holland Roda gárdája is élénken érdeklődött, olyannyira, hogy hivatalos hírként napvilágot látott: a magyar játékos már meg is egyezett a csapattal. Az információ azonban tévesnek bizonyult, a válogatott támadó ugyanis a Crystal Palace-t választotta. „Nagyon örülök a szerződésnek, óriási kihívás számomra, hogy az angol elitmezőnyben futballozhatok. Százszázalékos teljesítményt kell nyújtanom Londonban” - nyilatkozta ennek kapcsán a távirati irodának a huszonkét éves csatár. Torghelle idén a két évvel ezelőtti világbajnokság mindkét döntős csapata, azaz a brazil és a német válogatott ellen is eredményes volt: júniusban Németország ellen kettő, áprilisban Brazíliával szemben egy gólt szerzett. A legutóbbi idényt az MTK színeiben kilenc találattal zárta. Az angol drukkerek sokat várnak Torghellétől: „magyar Rooneynak” nevezik, és arra számítanak, hogy sok góllal hozzájárul majd a fővárosi együttes biztos bennmaradásához. 
Elképzelhető, hogy a „Kristálypalotába” szerződik még a héten Király Gábor, a Hertha BSC-től távozott válogatott kapus is, sőt a Fradi kiválósága, Gera Zoltán iránt is élénken érdeklődnek Londonból. Király a múlt héten Észak-Írországban edzőtáborozott a Palace-szal, s két edzőmérkőzésen egy-egy félidőt védett, gólt nem kapott. A londoni „Sasok” egyébként már 500 ezer fontért szerződtették Julian Speroni argentin kapust, így a magyar hálóőrnek bizonyára meg kell küzdenie a csapatba kerülésért. Király azonban nem tart - vélhetően - leendő csapattársától. „Rendkívül jó volt a csapat körüli hangulat Észak-Írországban, Dowie mester pedig elégedett volt a játékommal. Berlinben is jó kapcsolatban voltam a kapustársammal, s nem lesz ez másképp Londonban sem, Speronival jól megértjük egymást, szerintem jól fogunk tudni együtt dolgozni” - nyilatkozta.
A Hertha egyébként már megbánta, hogy ilyen könynyen elengedte Királyt, a napokban újból megkeresték. „Dieter Hoeness menedzser személyesen felhívott, és megkérdezte, nem gondoltam-e meg magam, és nem akarok-e inkább mégis Berlinben maradni. Mindez nagyon jólesett, de én mindenképpen váltani akarok, új kihívásokat keresek, s Angliában az álmom valóra is válhat” - mondta a kapus.
A Crystal Palace az előző idényben hatodik lett az azóta már Championshippé „átkeresztelt” Division One-ban, és óriási meglepetésre - a remek edzőnek tartott Iain Dowie irányításával - osztályozóval feljutott az élvonalba. A napokban felröppent a hír, hogy a csapatot megvásárolná Muamer Kadhafi líbiai diktátor, akinek így akár három magyar válogatott „alkalmazottja” is lehetett volna. Az üzlet azonban, úgy tűnik, nem köttetik meg.