Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Valami bűzlik Madridban

Florentino Perez elsöprő fölénnyel ismét megnyerte a Real Madrid elnökválasztását. A presidente a szavazatok 94 százalékát szerezte meg, így idén is teljesítenie kell korábbi ígéretét: mint mindig, ebben az esztendőben is le kell igazolnia a világ egyik legjobb labdarúgóját. Perezt sürgeti az idő, hiszen a nagy rivális FC Barcelona már öt klasszissal erősítette meg keretét.


Ronaldo nem hosszabbította meg szerződését a Real Madridnál, ezért jövőre a klub vezetői eladhatják Fotó: Reuters

A Barca nagyjából teljesítette célkitűzéseit a játékos-piacon, a Real Madrid eddig azonban „csak” Walter Samuelt szerződtette az AS Romától. A királyi gárda 25 millió eurót fizetett a világ egyik legjobb középhátvédjének tartott argentinért. Florentino Perez azonban már elnöki újraválasztásának másnapján új nevekkel állt elő, akiket csapatához szeretne csábítani:
„Az a politikám, hogy minden posztra a világ legjobbját akarom igazolni, persze ha még nem nálunk játszik… Véleményem szerint Patrick Vieira a világ legjobbja saját posztján” - nyilatkozta a presidente. Kérdés azonban, hogy a Madrid által ígért 30 millió euróért hajlandó lenne-e megválni az Arsenal kiváló francia középpályásától. A királyi klub illetékesei jelenleg többek között a portugál Ricardo Carvalhóval, Costihánaval, valamint a spanyol válogatott Xabi Alonsóval tárgyalnak.
Spanyol médiaértesülések alapján a nyár „nagy durranása” még várat magára, hiszen Perez kívánságlistájának élén a holland Ruud van Nistelrooy, a már említett Vieira, az angol Wayne Rooney és az olasz Francesco Totti áll.
Ha Luis Figo lenne a madridi elnök, akkor a fent nevezett Ricardo Carvalho is már a „galaktikusoknak” becézett csapat tagja lenne.
„Ha kéne egy embert választanom, akit a klubhoz hozatnék, akkor az Ricardo Carvalho lenne. Ő egy fiatal védő, aki az elmúlt években nagyon megérett, még mindig remek korban van, és egyre jobb és jobb lesz” - vélekedett Figo.
Ám Figo jelenleg csak focista, úgyhogy a 26 esztendős Carvalho sem biztos, hogy Madridba teszi át székhelyét, főleg, hogy az FC Porto 25 millió eurót kér érte.
Egyelőre úgy fest, Perezéknek jövőre Ronaldo utódját is meg kell találniuk. A brazil fenomén eddig ugyanis semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy meghosszabbítsa 2006-ban lejáró szerződését. Így ha Perezék nem akarják ingyen elbukni a brazil csatár játékjogát, jövő nyáron kénytelenek lesznek jó pénzért túladni rajta. Lapértesülések szerint Ronaldo (az MTK-s Torghelléhez hasonlóan) szeretne végre az angol Premier Ligában játszani, ám ha a brit szerződés nem jön össze, az olasz lapok szerint az AC Milan játékosa lesz.
Zárásképpen pedig egy másik, Ronaldóhoz kapcsolódó érdekes történet. A brazil világsztár kénytelen volt túlórázni az együttes keddi edzésén. Az ominózus tréning végén José Antonio Camacho, a fővárosiak új edzője odaszólt a másik brazil világsztárnak, a sérüléséből gyógyuló Roberto Carlosnak, hogy már mehet zuhanyozni. Ekkor a sajtó által hosszabb ideje súlyfelesleggel vádolt Ronaldo megkérdezte: „És én mit csináljak, mester?” „Te csak fuss nyugodtan tovább” - válaszolt Camacho, mire a társaság kaján nevetésben tört ki. Ronaldo kénytelen-kelletlen lefutott még néhány kört, aztán rajta is megkönyörült az edző, s beballaghatott az öltözőbe.