Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
David Beckham visszatérhet a ködös Albionba

Jelenleg is tartanak még a labdarúgó-bajnokságok Európa-szerte, de a nagyobb egyesületek házatáján már javában készülnek a következő szezonra. Az elmúlt hetek botrányai után ismét címoldalra került David Beckham. A királyi klubnál többször is kijelentették, hogy elégedetlenek az angol játékos pályán mutatott teljesítményével, és magánemberként is csalódást okozott. Az esetleges szakítás tényét azóta hol megerősítik, hol cáfolják, az viszont tény, hogy Becks üzleti partnerei már az Angliába történő hazatéréséről tárgyalnak a honi egyesületekkel.


Beckham visszatérésének örülnének a Manchester szurkolói Fotó: DPPI

A lehetséges vevők közül az Arsenal alelnöke, David Dein egy BBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy az „ágyúsok” valóban szívesen leigazolnák David Beckhamet, de nem minden áron. 
„Először a Real Madridnak kellene végre eldöntenie, hogy mit akar. Tavaly 25 millió fontot fizettek Beckhamért. Most pedig nem tudni, tényleg eladják-e, vagy sem. A döntés az ő kezükben van. Az Arsenal nem fog erőfeszítéseket tenni azért, hogy megszerezze Beckhamet, és egy vagyont sem fizetünk érte”- dobta fel a labdát Dein. 
A Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics viszont már többször jelezte, hogy Beckhamért nem sajnálna a zsebébe nyúlni. A multimilliárdos üzletember már eddig is óriási összegeket fizetett azért, hogy világsztárok érkezzenek a Stamford Bridge-re. 
A lapok legújabb hírei viszont már arról szólnak, hogy Beckham szívesen visszatérne a Manchester United labdarúgócsapatához, ahol egykoron legnagyobb sikereit aratta.
Feltételül szabta viszont, hogy csak akkor, ha nem Sir Alex Ferguson lenne a vezetőedző. Beckham tavaly többek között azért távozott az Old Traffordról, mert megromlott a kapcsolata a skót sikertrénerrel, akivel éveken át remekül megértették egymást. Az angol válogatott kapitánya korábbi társai többségével jelenleg is baráti kapcsolatot ápol, és a MU szurkolói is visszasírják a pompás szabadrúgásairól is híres középpályást. A klub vezetői ezért már fel is vették a kapcsolatot a világ legjobban kereső játékosának képviselőivel. A France Football kimutatásai szerint ugyanis a „Spice Boy” idén eddig 22,4 millió eurót keresett. 6,4 milliós fizetésén felül 100 ezres prémiumot kapott klubjától. 11,4 millió folyt be a reklámszerződésekből, 3 millió az önéletrajzi könyvért, és további 1,5 millió az ázsiai marketingtúrából. 
A kereseti lista dobogós helyein is Real-játékosok találhatóak. A brazil Ronaldo 16,5 milliós bevétellel a második, míg a francia Zinedine Zidane 14 millióval a harmadik. 
Korábban már megírtuk hogy Beckhamen kívül több megasztár is távozni kényszerülhet a nyáron Madridból. A pótlásukra már több jelölt neve is felmerült a Bernabeu stadionban. Több hete tartja magát az a felvetés, hogy a brazil Ronaldinho is magára öltheti a blancók mezét. Az örök rivális Barcelona legértékesebb labdarúgója kivásárlási árának kifizetése esetén elvihető a Nou Campból. Ez az összeg 100 millió euró, ami új világcsúcsot jelentene, de a Real mellett a Chelsea is szívesen kifizetné ezt az összeget. „Természetesen szeretnénk őt megtartani, de ha valaki ennyit ajánlana, nem tartóztathatjuk fel” - mondta Sandro Rosell, a katalán egylet alelnöke. 
A 250 millió eurós adósságot felhalmozó AS Roma sztárjai közül Francesco Totti Madridba érkezését prognosztizálják a lapok. Korábban Totti úgy vélekedett, hogy csak a Real kedvéért hagyná el a Romát, és ezt is csak azért tenné, mert nyerni szeretne egy nemzetközi kupát.
Az örök város csapatának kapitányáért természetesen a Chelsea is bejelentkezett, sőt, a londoniak egy másik római klasszisra is szemet vetettek. 25 millió eurót kínálnak az argentin hátvédért, Walter Samuelért, akinek jelenlegi szerződése 2006-ban járna le. 
A madridiakkal kapcsolatos hír az is, hogy az As című spanyol sportlap szerint José Antonio Camacho, a spanyol labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, a portugál Benfica jelenlegi vezetőedzője a legesélyesebb arra, hogy átvegye a Real Madridnál Carlos Queiroz tréner helyét. 
A portugál szakembernek a „galaktikusok” vártnál gyengébb produkcióját róják fel vétekül a klub irányítói.
Az As úgy tudja, hogy a vezetők mindenképpen spanyol edzőt szeretnének szerződtetni, és az együttes egykori védője, Camacho áll a kívánságlista élén. A tréner 1998-ban már edzette a madridiakat, ám a vezetőkkel támadt konfliktusa miatt alig három hét után távozott.