Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánló

Játszani jó! - Történelmi barangolás a játékok birodalmában címmel nagyszabású játéktörténeti kiállítás látható a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában. (Budavári Palota E épület; I., Szent György tér 2.) Az utolsó teremben a kicsinyeknek és nagyoknak lehetőségük nyílik arra is, hogy letelepedjenek egy kicsit játszani.

Gyermekvilág Magyarországon címmel kiállítás látható a szolnoki Damjanich János Múzeumban. (Szolnok, Kossuth tér 4.) A játszóházzal egybekötött kiállítás, melyhez számos más program is kapcsolódik, az elmúlt százötven év paraszti és kisvárosi gyermekvilágát mutatja be játékok, használati tárgyak, fotók segítségével. 

Az üveg jelentése címmel nemzetközi stílustörténeti áttekintést nyújtó üvegművészeti kiállítás, valamint DeForma címmel kortárs formatervezők munkáiból összeállított porcelánkiállítás látható az Iparművészeti Múzeumban. (VIII., Üllői út 33-37.)
Herend - Az Ernst Múzeumban látható impozáns kiállításon egyetlen óriási asztalra kerülnek az elmúlt 150 év változatos stíluskorszakainak herendi terítékei. (VI., Nagymező u. 8.)

A motoros repülés 100 éve - 18. Repülőgép Makettkiállítás és Verseny január 30-ig a Közlekedési Múzeumban. (XIV., Városligeti körút 11.) 

Fekete és fehér ötvenes évek - Jürgen Schadeberg Dél-Afrikája a budapesti Dorottya Galériában. A fotókiállításon az „apartheid” kezdetének eddig kevéssé ismert időszaka, a későbbi borzalmakat még éppen megelőző évek mindennapi élete bontakozik ki. A fekete és fehér társadalom különbségei és hasonlóságai elevenednek meg a fotográfiákon, amelyeket 1950-től készített a világhírű fotóriporter. (V., Dorottya u. 8.)

A Matáv Szimfonikus Zenekar koncertje hallható január 6-án, kedden 19.30 órai kezdettel a Magyar Tudományos Akadémián. (V., Roosevelt tér 9.) Műsor: Bach: IV. Brandenburgi verseny; Mozart: D-dúr induló; D-dúr („Colloredo”) szerenád. 

Korcsolyapálya nyílt a Millenáris Parkban, amely minden nap reggel 9-től este 22 óráig látogatható. A három- órás időtartamra szóló belépőjegy ára 16 óráig 300, utána 400 forint. A helyszínen melegedő, kölcsönző, büfé is várja a látogatókat. (II., Lövőház u. 39.)