Vissza a tartalomjegyzékhez


Hévízi meghívó

A héten a Sprinter Kiadói Csoport gondozásában megjelent egy egyedülálló kiadvány, amely a Hévízi-tó érdekességeit mutatja be, igényes tartalommal és gyönyörű képekkel. Radván Sándor a Kiadó igazgatója a könyvbemutatón a Heteknek elmondta, hogy a könyv célja Hévíz bemutatása mellett egy olyan fotóalbum készítése volt, ami a legjobban sikerült képeket tartalmazza a Hévízi-tóról. Ezért a könyv meghívó és emlékkönyv is egyben Magyarország egyik legkülönlegesebb gyógytaváról.

Az albumban légifotók, búvárfotók mellett hangulatképek is találhatók többek között a híres tavirózsákról. Dr. Szarka Lajos történész, hévízi „őslakos” a könyv szerzője. Az ő több évtizedes kutatómunkája garantálja a könyv tartalmának magas színvonalát. A szerző a tó története mellett a gyógyvíz kedvező hatásaival is megismerteti az olvasót. A könyv a Hévízi-tavat a különböző évszakokban is bemutatja, ezért káprázatos tavaszi, nyári, őszi és téli képek birtokába kerülhet a könyv megvásárlója. 
Radván Sándor elmondta, hogy az ötlettől a megvalósításig közel két év telt el, a könyvben megjelenő képek több ezer fotó megtekintése után kerültek kiválasztásra és az album számos nagyszerű fotóművész munkájának az eredménye. Magyarországon található Európában a legtöbb gyógyforrás, ezáltal hazánk legfőbb természeti kincsei közé tartoznak gyógyvizeink.
A könyv három nyelven, magyarul, németül és angolul ismerteti a tó titkait, hiszen Hévíz olyan büszkeségünk, amelyet számos külföldi turista is meglátogat. 
Hévíz város Önkormányzata és a Hévízi Szent András Kórház mellett a város legnagyobb szállodái is támogatták a Sprinter Kiadói Csoport egyedülálló albumának megjelenését. (P. L.)