Vissza a tartalomjegyzékhez


Receptajánlat: a paella

Horvát János, aki kilencedik éve vezeti az Aranyág Alapítvány műsorait, nagy kedvelője a mediterrán ételeknek. „Közülük is az egyik kedvencem a paella - állítja a neves műsorvezető -, ami számtalan módon elkészíthető. Lehet benne rengeteg friss zöldségféle, bármilyen baromfihús vagy különféle tengeri herkentyűk, kolbász, esetleg sertés - de keverhetők is a különböző húsok. Ami elengedhetetlen, az a sáfrány. Most a legkedvesebb receptemet adom közre.”

Hozzávalók: 2 db csirkemell, 250 g sovány disznóhús, 4-5 evőkanál olívaolaj, 2 db paradicsom, 125 g vajbab, 250 g zöldbab, 2 teáskanál paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 750 g rizs, fokhagyma, rozmaring, sáfrány, só.

Elkészítés:

A felhevített olajra rátesszük a felaprított vöröshagymát, fokhagymát és az apróra vágott (1x1 cm-es kockák) húst. Amikor a húsok kezdenek színesedni, hozzáadjuk a felaprózott friss paradicsomokat, a vajbabot (érdemes előtte való nap beáztatni), zöldbabot és paprikát. húsz percig együtt pároljuk őket, kevés vizet adva hozzá. Beletesszük a rizst, és megfűszerezzük (paprika, sáfrány, rozmaring, só), majd felöntjük körülbelül 1 l vízzel. Mikorra a víz elfő, az étel minden összetevője megpuhul.