Vissza a tartalomjegyzékhez


Aranyágon vett műszerek

A kórházi gyermekosztályok állapota szerte az országban lehangoló. Emlékezetes volt annak a kisvárosi kórháznak az esete, amelyről a híradások nyomán derült ki, hogy jobb híján a helyi állatorvosi rendelő leselejtezett altatógépét használják a kis betegek műtétjeihez.

A hazai gyerekgyógyászat orvosi eszközökkel és pénzzel való támogatását több alapítvány is régóta felvállalja, köztük a több éve működő Aranyág Alapítvány is, mely elsősorban a „névtelenebb” vidéki gyermekosztályokat igyekszik anyagilag segíteni. A szervezet 1995 óta összesen 358 millió forintot osztott szét a rászorulóknak. Többek között így kapott modern műszerekre pénzt a ceglédi, a jászberényi és a kazincbarcikai kórház gyermekosztálya, sőt a fővárosi Madarász Utcai Kórház és a Heim Pál Gyermekkórház is. Tavaly ötvenötmillió forintot sikerült szétosztaniuk a különböző egészségügyi intézmények között, amellyel harmincháromezer gyermek gyógyítását segítették elő. 
Az Aranyág Alapítvány hagyományos, nagyszabású karácsonyi jótékonysági televíziós estjét idén december 17.-én közvetíti a Magyar Televízió. 
Az adás és a gyűjtés sikeréhez járul hozzá a VII. kerületi Mozaik étterem azáltal, hogy december 5. és 17. között három közismert személyiség - Gryllus Dorka, Horvát János és Kulka János - kedvenc ételét főzi az általuk megadott recept szerint, s az ebből befolyt összeget az alapítvány számára utalja át.