Vissza a tartalomjegyzékhez


Öngyilkos pedofil pap

Kiugrott a szállodai szobájának erkélyéről egy gyermekek megrontásával vádolt katolikus pap Mexikóban, miután a rendőrség körülzárta házát. A hatvankét éves Siegfred F. Widerát - akit közel félszáz kisfiú megrontásával vádoltak Kaliforniában és Wisconsinban - egy éve körözték, míg végül a mexikói rendőrség akadt a nyomára a nyugat-mexikói Mazatlanban.

A férfit 1967-ben szentelték pappá. Hat évvel később szexuálisan zaklatott egy kamaszfiút Milwaukee körzetében, amiért három év felfüggesztett börtönböntetésre ítélték. 1976-ban áthelyezték Orange megyébe, majd 1985-ben további szexuális visszaélések miatt megfosztották hivatalától. 
A pedofíliával vádolt pap ügye 2002-ben került elő újra, amikor egy huszonöt éves teherautósofőr polgári pert kezdeményezett Widera ellen gyermekek megrontása miatt. A fiatal férfi egyúttal azzal is vádolta Milwaukee és Orange egyházkerületeket, hogy fedezték Widera ügyeit. A következő hónapban Wisconsinban újabb szexuális visszaélésekkel vádolták meg Widerát, majd múlt év októberében Orange megye ügyészsége 33 rendben elkövetett szexuális viszszaélés miatt letartóztatta. Widera azonban időközben eltűnt. Kiváló spanyol nyelvtudása miatt merült fel a gyanú, hogy Mexikóban bujkál, ahol végül meg is találták. (CNN)