Vissza a tartalomjegyzékhez


Aki legyőzte Robert de Nirót

A Channel 4 tévécsatorna arra volt kíváncsi, hogy melyik színész kerül be az első tíz helyezett közé a száz legjobb film főszereplője közül.

Az eredmények a hatvanhárom éves Al Pacinónak kedveztek, megelőzve ezzel Robert de Nirót. Az angolok közül a listát a sorozatgyilkosként ismert Sir Anthony Hopkins vezeti. Al Pacinót 
a Keresztapában nyújtott alakításáért kétszer jelölték Oscar-díjra, és egy ízben elnyerte az Academy Award-díjat is az Egy asszony illata című filmben eljátszott vak ezredes szerepéért. Robert de Niro az immár klasszikussá váló Taxisofőr és a Szarvasvadász című filmekben nyújtott játékáért csak Al Pacino mögé szorult a szavazásban. Egyébként több mint 25 ezer szavazatot adtak le, amelynek eredményeként érdekes módon egyetlen színésznőt sem szavaztak meg. A hölgyek közül a Reggeli Tiffaninál örök sztárja, Audry Hepburn vezeti a listát a tizenharmadik helyen. A következő, huszadikként Sigourney Weaver, aki az Alien-filmekből ismert leginkább. A teljes lista az első tíz helyezettről: 1. Al Pacino; 2. Robert De Niro; 3. Tom Hanks; 4. Kevin Spacey; 5. Harrison Ford; 6. Jack Nicholson; 7. Anthony Hopkins; 8. Sean Connery; 9. Ewan McGregor; 10. Cary Grant. (Ananova)