Vissza a tartalomjegyzékhez


Kutyaharapást szőrével

A macskaszőr és a kutyaprém egyre kelendőbb importcikknek számít egész Európa-szerte. Míg az előbbi kiválóan kúrálja a reumás tüneteket, addig az utóbbit más állatok bundájaként kínálják mint egzotikus prémeket - tárta a nyilvánosság elé a BBC News.


- Nem elég az ebadó, most még a bőrt is lehúzzák rólunk!

Mióta az USA tiltólistára helyezte a kutya- és macskaszőrkereskedelmet, az európai piac jelentős mértékben kiszélesedett, hiszen a fent említett állatbőrök tízezerszámra lelnek gazdára az öreg kontinensen. Ezek a tények rácáfolni látszanak az Európai Bizottság hivatalos álláspontjára, amely szerint az unióban nincsen kutya- és macskakereskedelem. Habár a bizottság határozottan állítja, hogy a probléma megoldásaként a kutya- és macskakereskedelemre vonatkozó tilalmat a nemzeti kormányok jóval hatékonyabban ellenőrizhetnék, ilyen rendelkezéssel egyelőre csak Olaszország büszkélkedhet.
Az intenzív ellenkampányt folytató állatvédő szervezetek viszont most látják elérkezettnek az időt arra, hogy az Európai Bizottság nemzeti kormányai megtegyék a szükséges lépéseket. (BBC-Hetek)