Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Nem eszik forrón a Kását

Sokáig biztosnak tűnt: Kásás Tamás a Posillipo Napoli játékosa marad az elkövetkezendő években. Az olimpiai bajnok vízilabdázó megegyezett klubja vezetőivel egy három évre szóló új szerződésről, azonban másnap, a formaságnak ígérkező aláírás helyett ajtót mutattak a meglepett „Kásának”.
A hivatalos értesülések szerint a szerződés meghiúsulásáért a Posillipo edzőjét „terheli a felelősség”. Piero Fiorentino ugyanis megkérte az egyesület elnökét, inkább külföldi centert igazoljanak, Kásásra pedig nem tart igényt. Kásás úgy tudja, a szakítás valódi oka az, hogy a klub elnöke megijedt attól, mennyit ígért a tárgyalásokon, és a klubtagok nyomására rúgta fel a szóbeli egyezséget, mondván: így is túl sokat költenek a csapatra.


Kásás Tamás hiába egyezett meg a Posillipóval, mégis kirúgták Nápolyból. A magyar klasszis távozása után válságba került a KEK-győztes gárda Fotó: MTI

A folytatással kapcsolatban Kásás a következőképpen nyilatkozik a vizipolo.hu internetes oldalán: „Egyelőre nem tudom, mitévő legyek. Sok dolog szól amellett, hogy itt folytassam, elég sokan mondják is, jobb lenne itthon, és valahol hajlok is rá. Ám van néhány olyan tényező is, amely némiképp visszariaszt - elsősorban nem az anyagiak miatt tépelődöm.”
Kásás iránt komoly érdeklődést mutat a bajnoki döntőt újfent elbukó Vasas Plaket. A Vasas esélyeit növelhetné, ha sikerülne megszerezniük a csapat edzőjének Kásás Zoltánt, Tamás édesapját, aki eddig az Olympiakosz Pireuszt dirigálta. Az idősebb Kásást a Fradi is hívja. Akárcsak Tamást. 
Ugyanakkor a Carina Savona is szívesen látná „köreiben” a kiebrudalt centert, Claudio Mistrangelo edző kifejezetten kedveli a magyar pólósokat. Mistrangelo csapatában szerepel már Varga Zsolt, Monostori Attila és Märtz Tamás is, ám Kásás lenne a legjobb „falat”.
Kásás távozása mindenesetre alaposan felkorbácsolta az érzelmeket Itáliában: interjúkészítés közben elsírta magát a nápolyi tévé bánatos riportere. Franco Porzio, a Posillipo egykori legendás pólósa pedig úgy vélekedett: szét kell kergetni a jelenlegi klubvezetést, mivel húsz év munkáját teszik tönkre, többek között Kásás eladásával. A értesülései szerint ugyanis nemcsak Kásás távozik a KEK-győztes gárdából, de a másik magyar, Steinmetz Barnabás, és az egykori román játékos, Bogdan Rath is „odébbáll”.