Vissza a tartalomjegyzékhez


Indul az Olimpiai Ötpróba

A 2004-es athéni játékok előtt ismét megrendezik a korábban már háromszor is nagy sikerrel lebonyolított Olimpiai Ötpróbát az Oktatási, valamint a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával. Az első versenyekre szombaton kerül sor a fővárosban és hu-szonkét vidéki helyszínen. A legjobbak közül nyolcan kiutazhatnak a jövő évi ötkarikás versenyekre.


Cél a tömegsport ösztönzése, a szabadidősportok népszerűsítése Fotó: MTI

Újra indul az Olimpiai Ötpróba, Magyarország legnagyobb tömegeket megmozgató sporteseménye, amely a négyévenkénti ötkarikás ciklushoz kapcsolódik. Az egyéni, illetve iskolai viadalokon gyalogtúrával, futással, kerékpározással, triatlonban vagy duatlonban, valamint úszásban gyűjthetik a pontokat a vállalkozó kedvűek. A szervezők minden alkalommal biztosítják a részvételi lehetőséget a fogyatékos jelentkezők számára is. A teljesítmények regisztrálására szolgáló úgynevezett próbakönyv ötszáz forintba kerül, az egyes helyszíneken változó összegű nevezési díj befizetése ellenében lehet indulni. Újdonság, hogy a programba tartozó eseményeken 100-200 forintos nevezési díj ellenében, kiskönyv nélkül is bárki részt vehet.
A résztvevők a különféle ajándéktárgyak (Adidas sportfelszerelési cikkek, Yamaha-robogók stb.) mellett athéni utazást is nyerhetnek. Azok között, akik az ötpróba mindegyikében egyenként legalább 10-10 pontot szereznek, 8 olimpiai utat sorsolnak ki. Egy-egy versenyen való indulással maximum 4-4 pontot lehet nyerni. Az Olimpiai Ötpróba 2004 júliusában zárul. Bővebb információ, nevezés a internetes címen. (S.A.)