Vissza a tartalomjegyzékhez

Kovács Tamás
Tovább nyomult a Honvéd

A hét végén újabb sorsdöntő fordulók voltak a nemzetközi pólós kupákon. Bajnokcsapatunk, a Honvéd BHSE bravúros hétvégét tudhat magáénak. Kovács István elit alakulatát Athénban fogadta a tavalyi Bajnokok Ligája címvédője, a görög Olimpiakosz Pireusz. A házigazda címvédőknek, a hazai pálya ellenére leszögezhetjük, esélyük sem volt a győzelemre. A Honvéd végig fölényben játszott, már az első negyedben 6-3-as vezetésre tett szert. Birosék vezetésüket mindvégig megőrizték, olyannyira, hogy a hajrában még egy fergeteges sziporkázásra is futotta, amivel szinte kiütéses győzelmet mértek az ellenfélre. A végeredmény: Olimpiakosz Pireusz-Honvéd 7-12. A harmadik forduló után a piros csoportban a két favorit, a Honvéd és a Mladost Zagreb - amely ugyancsak győzött odahaza - toronymagasan vezet. A csoportmérkőzések negyedik fordulója március 

1-jén esedékes, amikor a Honvéd Zágrábba utazik, hogy megvédje csoportelsőségét. Ez nem lesz könnyű feladat, figyelembe véve, hogy idehaza is csak az utolsó másodpercekben sikerült a Kőér utcaiaknak riválisukkal szemben egyenlíteniük. 
A BL mellett a vízilabda KEK-elődöntőkben is zajlott az élet. Miközben itthon a Vasas a sorsolásban „ajándékba” kapott spanyol CN Sabadellel mérkőzött, addig a másik ágon a két nagyágyú, az orosz LukOil Szpartak Volgográd és az Olasz Posillipo Napoli küzdött egymással. A Vasast a papírforma szerinti 9-6-os győzelem után remélhetőleg már csak egy lépés - a spanyol visszavágó - választja el a KEK-döntőtől. A döntőben találkozhat egymással Stein-metz Ádám (Vasas) és bátyja, Barnabás (Napoli), ugyanis az olasz gárda idegenben verte meglepő fölénnyel, 8-4-re a Szpartakot, és ezzel gondtalanul tekinthet a visszavágó elé.