Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Beckham: két sérülés, egy délután

Már több sztárklub is bejelentkezett David Beckhamért, miután a középpályás összerúgta a port Alex Fergussonnal. A Manchester United vezetőedzője az Arsenal ellen hazai pályán elszenvedett hétvégi vereség után dühében belerúgott egy futballcipőbe, ami úgy fejbe találta a sérülés miatt lecserélt Beckhamet, hogy annak felrepedt a szemöldöke. A válogatott labdarúgó - lapértesülések szerint - ezt követően leköpte, majd kis híján meg is verte edzőjét.


Beckham a meccsen a lábán, az öltözőben a fején sérült meg (mint ahogy ez már a róla készült viaszfigurán is látható) Fotók: Reuters

A The Sun című bulvárlap szerint Fergusson az Arsenallal szemben, hazai pályán 2-0-ra elveszített szombati FA-kupamérkőzés után „jelenetet rendezett” az öltözőben, és a baleset eközben történt. A klub részéről először senki sem kommentálta a hírt, estére azonban Fergusson elismerte, hogy valóban minden úgy történt, ahogyan az az újságban megjelent. „Ilyesmi gyakran előfordul, akadt még rajtam kívül, aki mérges volt a lefújás után - mondta az ITV televíziós csatornának Fergusson. - Most éppen szerencsétlenül sült el a dolog, de már túl vagyunk rajta. Remélem, ha legközelebb ilyesmi történik, az nem okoz sérülést.” A The Sun azonban emlékeztet arra, hogy Beckham és Fergusson viszonya korántsem felhőtlen, számos nyilvános összecsapásuk is volt már. Három éve az edző több alkalommal még a kispadról is kihagyta a középpályást, mert az kisfia betegsége miatt néhány edzést kihagyott. Beckham Victoria Adamsszel kötött házassága sem tetszett Fer-gussonnak, aki szerint a nő elvonja a játékos figyelmét a labdarúgásról, és ezzel árt a csapatnak. 
Az edző kitörései egyébként közismertek az angol futballvilágban. Mark McGhee, a Millwall szakvezetője - aki régebben az Aberdeenben játszott Fergusson irányítása alatt - elárulta a lapnak, hogy a játékosok annak idején „hajszárítónak” nevezték a kitöréseit, olyan erővel ömlött belőle a szemrehányás egy-egy vereséget követő botrány során. Az angol sajtó hiába szólította fel - Beckham nevében is - Fergussont, hogy kérjen bocsánatot, ő ezt nem tette meg. „Nem szándékosan találtam el Davidet, így nincs miért megkövetnem őt. Egymillió kísérletből talán egyszer történhet ilyesmi. Ha készakarva fejbe tudnék rúgni valakit mandinerből, akkor máig nem hagytam volna fel az aktív játékkal” - próbált tréfálkozni a skót szakember.
Az affér hatására a Blue Square internetes fogadóirodánál a korábbi nyolcszoros helyett már csak hatszoros nyereményt jelentene, ha valaki arra tenné a pénzét, hogy Beckham a szezon végén elhagyja a Manchester United-ot (MU). A fogadókhoz hasonlóan kalkulálnak az európai sztárklubok is. Angol lapértesülések szerint eddig az Arsenal, az Inter, a Milan, a Barcelona és a Real Madrid jelentkezett be a MU sztárjáért. A spanyol elit klub Luis Figo helyére szerződtetné Beckhamet, de egyelőre még nem álltak elő ajánlattal. A Realnál amiatt is örülnének a középpályásnak, mert a pályán kívüli „tevékenységével” remek reklámhordozónak számít. Az AC Milan már régóta szeretné megszerezni az ellentmondásos megítélésű sztárt. Állítólag Silvio Berlusconi elnök arra utasította a klub egyik menedzserét, hogy lépjen vele kapcsolatba.