Vissza a tartalomjegyzékhez


SÍPSZÓ

Fradi: majdnem a legjobb százban

Az IFFHS elnevezésű, a labdarúgás statisztikájával és történetével foglalkozó szervezet legfrissebb listáján a zöld-fehér klub a 106. helyet foglalja el. Lipcseiék ezzel a legjobb magyar egyesület, hiszen az Újpestet 97 hellyel előzik meg, míg a Zalaegerszeg a 211. A Ferencváros mögött található a rangsorban a francia Olympique Marseille, az angol Tottenham Hotspurs FC és Everton, az állandó Bl-résztvevő norvég Rosenborg, valamint a spanyol bajnokság listavezetője, a Real Sociedad. Az IFFHS felmérése szerint a 2002-es élvonalbeli pontvadászatokban a szintén zöld-fehér Tököli Attila 28 találatával a tizedik legeredményesebb gólvágó volt.


Collina megelőzte Puhlt

A 42 éves Pierluigi Collina, a tar fejű, szigorú tekintetű itáliai sorozatban ötödször lett az év játékvezetője. Az olasz bíró ezzel megelőzte Puhl Sándort, aki 1994 és 1997 között négyszer végzett az 1987 óta minden évben megrendezett szavazás élén. Collina rekordot jelentő 222 ponttal érdemelte ki újra a kitüntető címet a svájci Urs Meier és a dán Kim Milton Nielsen előtt. Egész évi egyenletesen jó teljesítménye mellett az döntött a javára, hogy ő fújta a sípot a koreai-japán közös rendezésű világbajnokság Brazília-Németország (2-0) döntőjében. 


Az Everton csatára, Wayne Rooney, 8000 fontot kaphat hetente

Az idei szezonban mutatkozott be a Premiershipben, az új Gary Linekernek kikiáltott Wayne Rooney, aki az Everton színeiben három gólt szerzett eddig. A 17 éves támadó még nem rendelkezik profi szerződéssel, sokáig nem tart ez az állapot. A hírek szerint a fiatal tehetség heti 8000 fontot vehet fel a kontraktus megkötése után, ami átszámolva 2,9 millió forint. A szerződés aláírása még várat magára, mivel az Everton vezetőinek több részletben egyességre kell jutnia a játékos ügynökével.