Vissza a tartalomjegyzékhez


Sípszó

Beckham, te édes

Egy japán édességforgalmazó cég háromméteres szobrot állított David Beckhamnek - csokoládéból. Az angol futballválogatott, illetve a Manchester United középpályása a világbajnokság óta az egyik legnagyobb sztár, és egyben a legkeresettebb reklámhordozó is a szigetországban. A Tokióban rendezett „szoboravatásra” rajongók százai érkeztek, és az eseményről a BBC is tudósított, természetesen az ötletgazda cég legnagyobb örömére, hiszen az akcióval új, mandulaízesítésű terméküknek akartak marketing hátszelet biztosítani. Sikerrel.


Häkkinen erdei utakon 

A 34 éves, kétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta idén nyáron bejelentette, hogy visszavonul az F-1-ből, mert több időt akar a családjával tölteni. Most azonban újra a volán mögé ül: januárban a Rali Európa-bajnokság első futamán, a Lappföld Ralin teszi próbára magát egy Mitsubishivel. „Óriási kihívás, hogy az erdei utakon is kipróbálhatom magam. Nem tudom, hogy újabb karrier kezdete lesz-e ez a megmérettetés, valószínűleg nem. A legfontosabb, hogy új tapasztalatokat szerezzek, és élvezzem a vezetést, ami már nagyon hiányzik” - nyilatkozta a legsikeresebb finn Forma-1-es pilóta. 


Jordan negatív rekordja

Michael Jordan, az NBA egyik legnagyobb sztárja mindössze 2 pontot ért el csapatának a Toronto Raptors elleni mérkőzésén. A Washington Wizards 39 éves klasszisa 40 percet töltött a pályán, és bár nyolc lepattanót szerzett, és kilenc gólpasszt adott, a pontok számát tekintve beállította pályafutása negatív rekordját. Az egyébként győztes mérkőzés után Doug Collins, a Washington edzője kiállt játékosa mellett: „Michael óriási meccset játszott. Irányítása alatt tartotta a játékot, és kiválóan védekezett.” Jordan következőképpen magyarázta a gyenge teljesítményt: „Szeretném a fiúkkal megértetni, hogy ebben a csapatban nem kell ahhoz pontot dobnod, hogy teljes értékű játékos legyél. Határozott szándékom volt, hogy többet segítsek a lepattanóknál, helyzetek kialakításánál, és hogy folyamatosan járassuk körbe a labdát.”