Vissza a tartalomjegyzékhez


Ajándékskála kicsiknek és nagyobbaknak

Figyelem, szókimondó szövegek a Bibliából! - hirdeti a közelmúltban napvilágot látott új Jakab Zsolt-CD borítója. Az Ábrahám nagyapám címen megjelent anyag szerzeményeit bibliai történetek ihlették: dalok születtek többek között Dávid király táncáról, Ábrahámról, Illés prófétáról, a bábeli zűrzavarról és egy beszélő szamárról. A lemezen található tíz dalon kívül szereplő ajándék felvételek között két nóta karaoke változata is hallható, amelyekre a gyerekek kedvük szerint énekelhetnek. A szerzői kiadásban megjelent hanghordozó PC-mellékletén bibliai témájú, kifesthető ceruzarajzok (nyomtatható változatban) és egy készülő képregény bemutató oldala is látható. 

Az AMANA 7 könyvesbolt egyébként minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A háromdimenziós leporellók (399 Ft/db) és színes mesekönyvek - Aranykönyv - szintén a Biblia világába kalauzolják a kicsiket. Kedves ajándékok lehetnek még a legapróbbaknak a Lullabies homecoming és Celtic Lullabies című angol nyelvű albumok és Friderika altatódalai. 
A nagyobb gyerekekre számos videokazetta vár: a Noé bárkája, a Szentikék - a legősibb sikerlista (3000 Ft/db). 
A Dreamworks filmstúdió által készített József és az Egyiptom hercege rajzfilmek nemcsak videón, hanem DVD-n is megvásárolhatók. A gyermekek készségeit fejlesztő játékok - Memóriajáték, Logosz társasjáték, kártya, görgős pecsét - 600-2800 forintba kerülnek. A kirakós játékok szerelmesei kedvükre válogathatnak a Ravensburger és az ULJO puzzle-jei közül, a 15-től a 2000 darabosig. (Áruk 1500-3000 forintig terjed.)
A tíz-tizennégy éves fiataloknak szól Paul White A buyufa alatt című könyve, vagy egy másik kötet, a Longfield réme Jennifer Rees-től, mely egy tizenéves állami gondozott fiú beilleszkedését követi nyomon az őt befogadó családban. A korosztály körében különösen kedvelt a JumpFive nevű tinizenekar. Tinédzsereknél, főként fiúknál örvend sikernek Topymac (dc Talk egyik tagja) rap-albuma, a rockos hangvételű Calibretto 13 és a sky-zenét játszó Superstones. A lányok a lágyabb hangvételű Rachel Lampa és a Zoegirls CD-it részesítik előnybe. (A CD-k 3000-3500 forintba kerülnek.) 
Végül: nem csak a fiatalok számára lehet érdekes Josh McDowell és Dick Day tanulmánykötete, amely Miért várj? (Érdemes várni a szexszel a házasságig?) címmel jelent meg. (Róth I. Zsófia)