Vissza a tartalomjegyzékhez


Sípszó

Roby Carlos: nekem jár az Aranylabda

„Én vagyok a világ egyetlen futballistája, aki 2002-ben minden nagy trófeát megnyert. Május 15-én részese voltam a Bajnokok Ligája-győzelemnek, másfél hónappal később világbajnok lettem, és augusztus végén az Európai Szuperkupát elnyerő együttesben is játszottam. Ezt senki nem mondhatja el magáról rajtam kívül” - nyilatkozta a 29 éves klasszis. A szakemberek úgy vélik, hogy Roberto Carlos legnagyobb vetélytársai éppen a madridi játékostársai lehetnek: a spanyol Raúl, a francia Zidane és a frissen érkezett másik brazil szupersztár, Ronaldo esélyes még a győzelemre.


Jön a sanghaji futam

„A 2004-től sorra kerülő sanghaji futammal nem bővül a Forma-1-es világbajnokság műsora, mert az egyik jelenlegi helyszín kerül ki a programból” - jelentette ki Bernie Ecclestone. „Egyelőre ne kérdezzék, hogy melyik futamot váltja a Kínai Nagydíj” - fogalmazott az F-1 ura. Az 5,45 km-es sanghaji pályán 200 ezer szurkoló foglalhat majd helyet, építése kétmilliárd jüanba (60 milliárd forint) kerül.


Javul a magyar foci

Magyarország tíz helyet javítva egy hónappal korábbi pozícióján az 54. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb világranglistáján, melyen továbbra is a vb-győztes Brazília az első. A magyarok Eb-selejtezőbeli riválisai közül Svédország a 23., Lengyelország a 35., Lettország a 92., San Marino a 159.