Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Bereményi Géza - Mácsai Pál: Azt meséld el, Pista

A szórakoztató életrajzi kötet szellemes - Örkény által interjúkban, naplójegyzetekben, baráti körben előadott - anekdoták gyűjteménye, melyből megismerhetjük az író életét, világlátását, s a kort, amelyben élt. A képekkel gazdagon illusztrált könyv minden monográfiánál közelebb visz a szerzőhöz és a magánemberhez. A színházi változatot Mácsai Pál évek óta telt ház előtt játssza. Az Örkény István az életéről alcímmel megjelent kötetet a szerző szavai és írásai nyomán Mácsai Pál és Bereményi Géza állította össze. Új Palatinus-Könyvesház Kft., 2002.


Janine Trotereau: Görögország madártávlatból

Rendkívül gazdag kiállítású kötetet foghat kezébe az olvasó Görögországról. A neves francia fotós, Yann Arthus-Bertrand tolmácsolásában a városokról és falvakról, a kikötőkről és a dombok olivaültetvényeiról készített felvételeken az ókori emlékek és a természeti szépségek mellett a modern Görögország is elénk tárul. Glória, 2002.


Simone Philippi (szerk.): A 20. század fotóművészete

A fotográfia jelenleg hatalmas átalakuláson megy keresztül. Egy olyan fejlődési folyamatról van szó, amely szervesen nem kapcsolódott a művészettörténethez, és most önálló művészeti ággá válik. A kölni Museum Ludwig Fotógyűjteményének anyagából 1996-ban megjelentetett kötetet az elmúlt években a 20. századi fotóművészet kézikönyveként emlegetik. A világhírű neveket és fiatal, ígéretes művészeket egyaránt felvonultató „alapmű” a fotózás fejlődéséről és a műfaj legjelentősebb képviselőiről ad képet. Vince Kiadó, 2002.