Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Babonás liliomtiprók

Újabb megrázó, gyermekek elleni bűncselekményekről számolt be Dél-Afrikából a Reuters hírügynökség. A héten egy minden eddiginél fiatalabb, alig hatnapos csecsemőt erőszakolt meg egy ismeretlen elkövető. Az újszülött túlélte a brutális támadást, egy kilenc hónapos csecsemő azonban hasonló támadás után életveszélyes állapotba került. Az elképesztő esetek nem egyediek: Dél-Afrikában évente tízezrével rontanak meg gyerekeket. A gyerekek elleni szexuális támadások egyik oka, hogy a katasztrofális AIDS-helyzet miatt csak a szüzeket tartják biztos partnereknek az országban. A fekete férfiak között egy olyan babona is él, hogy az ilyen kislányokkal való közösülés egyenesen gyógyítja a betegséget. Dél-Afrikában az elmúlt egy év alatt nyolcvan százalékkal nőtt a gyermekek ellen elkövetett erőszakos szexuális bűnesetek száma. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy minden nyolcadik ember HIV-pozitív. 


Tízezrével esnek áldozatul gyermekek a féktelen vágyaknak Fotó:Reuters

Tavaly novemberben tárgyalták annak a hat huszonnégy-hatvanhat év közötti férfinak az esetét, akik egy vidéki településén csoportosan megerőszakoltak egy alig egyéves kislányt. A Csenpang, vagyis „Remélj” névre keresztelt kislány tizenhat éves édesanyja állítólag vásárolni ment, s ezért a szomszédokra bízta a gyermeket - ekkor kerülhetett sor a szerencsétlenségre. 
A huszonegy éves, munkanélküli apa mindannyiukat jól ismeri. A család a dél-afrikai Upington külvárosában él, ahol minden férfi szeretőt tart, ahol azt a kevés pénzt, ami van, drogokra és alkoholra költik, és ahol a kiskorú lányokkal való szexuális kapcsolat teljesen „bevett gyakorlat”.