Vissza a tartalomjegyzékhez


Paprika sütve

Ki gondolná, hogy a paprika nemcsak sózva, vajaskenyér mellé remek, hanem kissé továbbmenve - sajttal töltve - remek finomságok hozhatók ki belőle? Az alábbi két változat leginkább a sütés módját illetően különbözik egymástól.

Sajttal töltött paprika grillen. A tölteni való paprikából kiszedve a csumáját, sós fehérsajttal töltve kerül a grillrácsra/lávakőre. Hogy a sajt ne folyjék ki, egy darab zöldséggel (lehet alma, uborka, tök, cukkíni) tömhető be a csuma helye, egy fogpiszkálóval átszúrva még növelhető a biztonság. Az ismert öntetetek - fokhagymás olívaolaj, joghurtos öntet vagy paradicsomszósz - bármelyike kerülhet rá. Körettel és melegen főétel is lehet, ekkor tepsis vagy héjában sült burgonyával is szokták tálalni. A másik variáció: sült paprika töltve, panírozva. A megtisztított és kicsumázott, egészben sült paprikákat fehérsajttal megtöltve, lisztbe és tojásba forgatva, arany barnára sütjük olajban. Hidegen tálalva magában is remek, de joghurtos öntettel is asztalra tehető. (mlg)