Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Jól kirágta magát

Leleményes módon szabadította ki magát egy hétéves amerikai kislány, akit hétfőn raboltak el Philadelphiában. Az Egyesült Államokban az utóbbi időben egyre több kiskorút rabolnak el, az esetek többségében szexuális indíttatással. 


Erica Prattet (felső kis képen) végül nem a seriff szabadította ki Fotó: Reuters

A hétéves Erica Prattet hétfőn rabolták el, amikor pár méterre az otthonától az utcán játszott egy másik kislánnyal. Ezt követően fogva tartói egy elhagyatott házba vitték, majd egy teljes napig magára hagyták. Hiába kötözték meg azonban a kezét és a lábát is, az izgága kislány átrágta a széles szigetelőszalagot, kirúgott egy ajtót, felmászott egy nagy lépcsőn, majd mivel onnan nem tudott továbbmenni, kitört egy ablakot. Igaz, mindez négy órájába került, de megérte: az ablakon kikiabálva a ház előtt játszó gyerekektől kért segítséget, akik először kihúzták őt az utcára, majd az egyikük leintett egy közelben járőröző rendőrautót. 
A hatóságok már név szerint is azonosították az Ericát elrabló két férfit. A család és a szomszédság mindkettejüket jól ismeri. A kislány eltűnése után húsz perccel az emberrablók felhívták Erica nagymamáját, és 150 ezer dollár váltságdíjat követeltek. A rendőrség számára még nem tisztázott, hogyan képzelhette a két férfi, hogy a szegény ipari negyedben élő Pratt család ki tud fizetni ekkora összeget. 
Erica elrablása csupán a legutolsó abban a sorozatban, amely mostanában söpör végig az Egyesült Államokon. A héten ítéltek el egy férfit, aki Kaliforniában rabolt el, erőszakolt meg, majd gyilkolt meg egy ötéves kislányt. Az USA-ban a tavalyi év során több mint 840 ezer személy - többségében kiskorú - tűnt el, legalábbis egy időre
Erica esete szerencsésnek mondható: semmiféle sérülést nem szenvedett - hacsak azt nem, hogy a hajába gabalyodott szigetelőszalag eltávolítása bizony néhány könynyet csalt a szemébe.