Vissza a tartalomjegyzékhez


A világ legdrágább szállodája

Vajon hol található a világ legfényűzőbb és egyben legdrágább szállodája? A válasz az Egyesült Arab Emírségekhez vezet minket, méghozzá Dubaiba, ugyanis itt építették fel, egészen pontosan a várostól 15 kilométerre délre létesítették bolygónk legköltségesebb hoteljét, a Burj Al Arabot. A toronyszerű szálloda leginkább egy szél által megduzzadt vitorlára emlékeztet, amely 321 méterrel a tengerszint felett fekszik. 

A varázslatos hotel, amely Dubai sejkjének tulajdonát képezi (aki egész véletlenül a világ leggazdagabb embereinek táborát gyarapítja) 202 lakosztállyal rendelkezik, minden szinten külön recepció található, minden vendégnek külön kiszolgáló személyzet. A szállodában 142 luxuslakosztály, 18 panorámás lakosztály (kilátás az Arab-tengerre), két elnöki és két királyi lakosztály közül választhatnak a vendégek. Külön házimozirendszer, 27 telefonvonal, hordozható számítógép internetkapcsolattal, külön lift, jacuzzi stb. tartozik minden szobához. A szobákon kívül az előszoba is figyelemreméltó, olyan márványt használtak a falak és a padló burkolásához, mint Michelangelo a 16. században, valamint szükség volt a berendezésnél nyolcezer négyzetméternyi aranylevélre és 28 ezer lámpára. A szállodában az étkezés sem a megszokott körülmények között zajlik. Hét étterem várja az éhes szállodalakókat, melyek közül az egyik a tenger mélyére kalauzol. 

Az éttermet egy gigantikus akvárium veszi körbe, ahol a koralloktól a cápákig mindent megcsodálhatnak a vendégek. Ami az utazást illeti, a repülőtérről könnyen az álomhotelbe juthatunk: bérelhetünk limuzint, vagy megtehetjük az utat helikopterrel is, amely a szálloda tetején landol. Hogy mindez mennyibe kerül? Hogy legyen némi elképzelésünk az árakról: a legolcsóbb szoba egy éjszakára már 4 997 euróért, azaz egymillió 185 ezer forintért kivehető, a legdrágább pedig 32 876 euróba, vagyis majdnem nyolcmillió forintba kerül. (Hírkereső)