Vissza a tartalomjegyzékhez


Kellemes kikapcsolódás a Dunán

Nyári este egy sétahajón, baráti társaságban, kellemes zene mellett... Ring a hajó, muzsika hangja vesz körül, ilyenkor megáll az idô. Kell-e ennél több, ha az ember meghitt, kulturált szórakozásra vágyik, nem pedig füstös lebujokba? A színvonalas kikapcsolódásnak egy hazánkban kevéssé ismert módját valósította meg a Magyar Hajózási Rt. nemrégiben, amikor élôzenés hajóutak szervezésébe fogott „egész estés” rangos sztárok felléptetésével és nagynevű szponzorok bevonásával. 

A vendégek - akár egy vacsora elköltése után - asztaloknál üldögélve hallgathatnak meg egy-egy koncertet, melyeknek bensôséges hangulatát többek között az „unplugged” stílus adja. Ez akusztikus hangzást jelent, amikor a hangszerek nincsenek elektronikusan kierősítve. Az elô-adók sorában június 22-én este Friderikát hallhatja a nagyérdemű, aki állandó kíséretével lép fel. A népszerű énekesnô, megannyi hazai és nemzetközi díj birtokosa, ezúttal három utóbbi lemezanyagának (Boldog vagyok; Kincs, ami van; Hazatalálsz) legjavával lepi meg hallgatóságát. Dalai új köntöst, szokatlanul egyedi jelleget kapnak a kuriózumszámba menô hangszerelés által. 
A Pesttôl Szentendréig, majd onnan vissza közlekedô Budapest hajó 19.30-kor indul a Vigadó tértôl. A két és fél órás víziútra jegyek a helyszínen, illetve a Ticket Express jegyirodákban kaphatók. (M. R.)