Vissza a tartalomjegyzékhez

Kovács Tamás
Ezüst Dominó

A hétvégén zajlott le a Margitszigeten a vízilabda bajnokcsapatok Bajnokok Ligájának a négyes döntője, az úgynevezett final four. A tavalyi Eb-nek is otthont adó helyszín most is kiválónak bizonyult, amit leginkább a rekord magas nézőszám igazolt. A sorsolás alapján az elődöntőket pénteken az alig egy hete másodszor hazai bajnokságot nyerő Domino Honvéd játszotta a legesélyesebbnek kikiáltott olasz bajnokkal, a Posillipo Napolival, ahol két magyar olimpiai bajnok idegenlégiósunk is játszik; a játékmester Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás. 

A végig izgalmas mérkőzésen a mieink diadalmaskodtak, a hosszabbításban szerzett győzelemmel 9:8 arányban, amelyhez azonban hozzájárult Kásás kihagyott két négyméterese is. A mérkőzés legsikeresebb játékosa Kiss Gergő volt, aki a vasárnapi sérülései ellenére játszhatott, és négy gól köztük az utolsó találat belövésével harcolta ki csapata döntőbejutását. A másik ágon a Kásás Zoltán edző, Kásás Tamás édesapja által vezetett görög bajnok Olympiakosz játszott a tavalyi BL-győztes Jug Dubrovnikkal. A görögök most visszavágtak a tavalyi vereségért. A döntőben Honvéd-Pireusz rangadóra került sor, ahol az elfáradt Honvédot végül kétgólos különbséggel magabiztosan verte a Kásás Zoltán által mesterien irányított, és tegyük hozzá tapasztaltabb görög bajnok. A Honvéd teljesítménye azonban így is kiváló volt, hiszen első BL-szereplésüket máris óriási siker koronázta és idén újra ők indulhatnak a BL-ben. Legutóbb BEK-et (Bajnokcsapatok Európa Kupája) nyerni az UTE-nak sikerült 94-ben, ugyancsak Kovács István edzősége alatt.


Ítélet

Példátlanul kemény büntetéseket szabott ki első fokon a Vízilabda Szövetség a botrányos Vasas - Honvéd bajnoki döntő verekedőire. A Vasas érintett játékosai egy-másfél év között nem játszhatnak, míg Somossy József edző egy évig nem ülhet kispadra.