Vissza a tartalomjegyzékhez


Harcban a Schumacherek

Michael Schumacher öccsével, Ralffal vívott hosszas küzdelmét követően megnyerte a Brazil Nagydíjat, Sao Paulóban és századszor állhatott fel a dobogóra. 

Messze nem volt könnyű dolga az F2000-es Ferrarinak, amelyet éles helyzetben először vetettek be. „Fantasztikus, tényleg fantasztikus volt” - fakadt ki Michael Schumacher a levezető körben, mikor utoljára kiszólt rádióján a bokszba.
Sokan pedig arra tippeltek, így a fogadóirodák többsége is, hogy Williams-BMW-s siker lesz az interlagosi pályán, amely talán meg is történt volna, ha a heves Montoya nem szalad neki Schumacher kocsijának, s ennek következtében nem szakad le a Williams első légterelő szárnya. Montoya másként látta a dolgot: „Nagyon csalódott vagyok. Az első rajtkockából startoltam és én futottam a leggyorsabb kört is, így az én versenyemnek kellett volna ennek lennie. A start után az első körben hibáztam, így Michael elém tudott kerülni. Később megpróbáltam visszavenni az első helyet, de elém húzta autóját és letépte az első légterelő szárnyamat.”
A könnyebb F2001-essel versenyző brazil Rubens Barrichello a nyolcadik rajthelyről verekedte fel magát a mezőny elejére. Egy kis reményt adott a nézőknek, akik felállva tapsoltak, de az öröm hamar lelohadt, mikor hidraulikus meghibásodás miatt ironikus módon Barrichello tavalyi, megbízhatóbbnak tartott és mondott autója felmondta a szolgálatot. Úgy tűnik, pechsorozatának még nincs vége hazai nagydíján, s nyolcadszor sem ért célba. (Forrás: Amber PR)