Vissza a tartalomjegyzékhez


Agyarok Háza

Tisztelt Gadó György Úr! 
A Hetek című országos közéleti hetilap 3. évfolyamának 39. számában (1999. október 2. ) Ön nyílt levelet intézett Csoóri Sándorhoz, a Magyarok Világszövetsége akkori elnökéhez. E levelében többek között a következőt írta: „…Bary József Emlékiratait - ez a könyv, mint köztudott, a zsidók elleni vérvád jogosultságát hangoztatja”. 

Mivel - mint azt Ön írta - „köztudott”, úgy megkérem, az említett könyvből idézve alátámasztani szíveskedjék, hogy az hangoztatja a zsidók elleni vérvád jogosultságát! Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy meg kell állapítanom, hogy Ön valótlant állít, ami goebbelsi módszer, ismétlem, goebbelsi módszer.
Várom szíves válaszát, tisztelettel:
Varga Imre


Varga Imre nyájas olvasóm azon frissiben reagált 1999 októberében megjelent írásomra: már 2002. januárjában eljuttatta internetes reflexióját, hangoztatván, hogy ha nem mutatok fel Bary József könyvéből olyan idézetet, amilyet ő elvár, akkor Goebbels módszerét követem.
Az tehát nem goebbelsi módszer, hogy egyes könyvterjesztők százszor és ezerszer visszautasított, megcáfolt hazugságokat népszerűsítenek a zsidóság rovására, az is rendjén való, hogy a Magyarok Házában náci és más antiszemita művek kaphatók a mai napig is (legalábbis ezt nem kifogásolja Varga úr), ellenben goebbelsi módszer, hogy én továbbra is vérvádat propagáló írásnak minősítem a Bary-féle könyvet.
Nos, Barynál nem kell idézeteket keresgélni: az egész könyv az elejétől a végéig arról szól, hogy (Bary és eszmetársai szerint) a tiszaeszlári vád valós volt. Ezért adták ki azóta is többször a zsidóság fáradhatatlan rágalmazói.
Ha nyájas olvasóm ezek után engem akar elmarasztalni „Goebbels tanítványaként”, ettől én még nagyon jól fogok tudni aludni. 
(Gadó György)