Vissza a tartalomjegyzékhez


Aki nem tolvajnak született

Miután rablás vádjával őrizetbe vették, végre maga Michael Anthone Jacobs is beismerte, hogy - ami azt illeti - nem egy profi tolvaj. „Nem vagyok alkalmas bűnözőnek. Különben is, mindenki, aki csak ismer, egy kedves, jó fej srácnak tart” - mondta. Három rablási kísérlete közül az elsőn, sikerült azért némi készpénzt is eltulajdonítania. A fényes karrier azonban gyorsan derékba tört. 


- Megfújjam?

Ugyanis amikor ki akarta rabolni a Walgreen Gyógyszertárat, elejtette és össze is törte hamisított fegyverét. Megállt, gyorsan összeszedett néhány dolgot, aztán elrohant. Másnap Jacobs és bűntársa már az Albertson szupermarketben próbálkoztak. Nem is akármilyen trükkel. Miután besétáltak az üzletbe, Jacobs három zacskó cukorkával a kezében a pénztárhoz lépett, odanyújtott 20 dollárt a cukrokért a pénztárosnak, akit közben bors illatú spray-vel igyekezett lefújni. Csakhogy a hölgy, észrevette 
a szándékot, és összecsapta a srác orra előtt a kezében lévő katalógust. A borsos áramlatoktól Jacobs, aki asztmás, fuldokolni kezdett. Miközben inhaláló spray-je után kutatott, társa szépen meglógott. Aztán ő is bérelt autójához rohant. A világításról viszont megfeledkezett, ami feltűnt egy épp arra hajtó rendőrnek. A tizennyolc esztendős ifjú most azzal magyarázza bűntetteit, hogy elvesztette állását, és van egy gyermeke is, akiről gondoskodnia kell. Azt állítja, hogy össze volt zavarodva, s a düh, éhség csak tetézték mindezt. (ABC News)