Vissza a tartalomjegyzékhez


Könyvsikerek

Peter Hauser: A bukás

Az ország vezető számítástechnikai cégének Cessna kisrepülőgépe titokzatos körülmények között lezuhan. Majd felröppen a megdöbbentő hír: a cég nem kapja meg a százmilliárdos állami megrendelést. Meg lehet-e állítani hetvenkét óra alatt a céget csődbe juttató árfolyamzuhanást? Mi a szerepe a cég sikerében és bukásában a népszerű miniszter asszonynak és a kormányfőnek? Baleset történt, vagy merénylet okozta a szerencsétlenséget? A szálak kormánykörökbe vezetnek. A véletlen műve, ha a politikai krimi olvasása során a valóság ismert eseményei és személyei jutnak az eszébe? Döntse el Ön! A könyv szerzőjének angol hangzású neve mögött újságírói körökben többen az Esti Hírlap és a Reform volt főszerkesztőjét sejtik. (CTS Kft., 2001.)


Pintér Zsolt: Hogyan csináljunk karriert?

Pintér Zsolt az egyik legismertebb fejvadász és karrierszakértő. Az először 1996-ban megjelent hiánypótló mű átütő erejű sikerkönyvnek bizonyult, lévén máig is az álláskeresés, állásváltoztatás vagy pályaválasztás előtt állók első és egyetlen átfogó, gyakorlatorientált kézikönyve. A könyvet idáig kétszer adták ki, és mintegy másfél év alatt valamennyi példány elfogyott. A legutolsó kiadás a könyv átdolgozott, aktualizált harmadik kiadása. „Bevallom, a mellékletek módosításán, aktualizálásán kívül az eredeti, mintegy kétszázötven oldalas törzsanyaghoz csupán néhány oldalt fűztem hozzá, azok nagy része is inkább újabb történetek a már leírt tanácsok színesítésére. Úgyszintén számos ábrával igyekeztem illusztrálni a felvételi beszélgetésre való felkészülés (a megfelelő öltözködés, hajviselet stb.) és az azon való viselkedés (testbeszéd) egyes elemeit - elsősorban a fiatalabb generáció igényeit figyelembe véve” - írja ajánlójában a szerző. (Horton International, 2001.)


Edith Müller-Rieckmann: A koraszülött gyerekek

Müller-Rieckmann asszony olyan megfigyelési kérdőívet állított öszsze, melynek segítségével a szülők hónapról hónapra regisztrálhatják gyermekük fejlődését egyéves koráig. Így pontos felvilágosítást adhatnak a szakembereknek is, akik családlátogatásokon és ambuláns rendeléseken foglalkoznak a korai fejlesztéssel a prevenciós program szerint. A könyv szülőknek, szülésznőknek, terhesgondozást végző és szülést levezető nőgyógyászoknak is ajánlott. (Akkord Kiadó Kft., 2001.)