Vissza a tartalomjegyzékhez


Könyvsikerek

Erich Kästner: A repülő osztály 

A kirchbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. Közben kitör a háború a gimnazisták és a reáliskolások között, s hatalmas hócsatákat vívnak, áldozatul esik egy köteg dolgozatfüzet, elcsattan több tucat pofon, valaki nyaktörő mutatványt hajt végre egy nyitott esernyővel… A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy s más előre nem látott esemény. A repülő osztály Erich Kästner egyik legjobb ifjúsági regénye. Móra Ferenc Könyvkiadó, 2000.


Georg Kerber - Andreas Stirl: Modellvasút

A kötet a vasútmodellezés műhelyébe, a fűrészelés, ragasztás, építés és szerelés világába vezeti be az olvasót. Segítséget ad a terepasztal-alépítmény megtervezéséhez, a sínek fektetéséhez, a terep kialakításához és mindenféle, a vonatok közlekedését biztonságossá tevő villamos és elektronikus csodabogár megismerésében. Cser Könyvkiadó és Ker.Bt., 2001.


Chaim Potok: A nevem Asher Lev 

„Ha választanod kellene az esztétikai vakság és a morális vakság között, te melyiket választanád?” Mélyen felkavaró, zseniális regény egy kivételes tehetséggel megáldott, érzékeny fiúról, aki a lélek két birodalma - a ladovi (lubavicsi) haszid közösség Isten-vezérelte világa, és a művészet ugyancsak fanatikus, magányos és felőrlő világa - közt vergődik. És mindkettő tántoríthatatlan hűséget követel tőle. Chaim Potok az amerikai és a világirodalom egyik legnagyobb alakja. Rabbi, irodalmár, filozófus. Regényei tudás, szépség és szeretet különös ötvözetei, melyek számos országban vezették hónapokig a bestsellerlistákat. „Potok elismerten a családi élet és az amerikai zsidó érzésvilág felülmúlhatatlanul megindító krónikása”. (Times Book Review)
„Életigenlő… lelket tápláló… mélyen szántó könyv emberségről, vallásról, művészetről”. (Wall Street Journal) Ulpius-ház Könyvkiadó Bt., 2001.