Vissza a tartalomjegyzékhez


Könyvsikerek

Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat

Lowry könyve igen különleges ajándék lehet a már olvasni tudó 8-12 éves korosztály számára is. Nem egy álomvilágba kalauzol, hanem ízig-vérig valóságos helyzeteket és eseményeket ír le gyerekeknek, gyerekszemmel.
A regény 1943-ban, a német megszállás alatti Dániában játszódik, ahol két szomszédos család, egy zsidó és egy dán família kislányainak barátságán keresztül mutatja be a nemzet hőstettét, az ország zsidó lakosságának Svédországba menekítését. A dánok csaknem a teljes zsidó lakosságot - mintegy 7000 embert - csónakokon, kis hajókon juttatták át a skandináv országba. Az író a fiatalok számára teljesen feldolgozható, érthető és kedves stílusban, lebilincselően izgalmas cselekményvezetéssel idézi fel a történelmi korszakot. (Animus, 2001)


Henryk Sienkiewicz: Quo vadis

A számos nyelvre lefordított és többszörös hazai kiadást is megért Quo vadisért a szerző elnyerte az irodalmi Nobel-díjat. Ez a hallatlanul izgalmas történelmi regény az ókori Róma legkiszámíthatatlanabb uralkodójának, az őrült Nérónak a tombolásáról szól, realistán megjelenítve az eszeveszett dorbézolást, a keresztényüldözéseket vagy az Örök Város felgyújtását. Eközben nyomon követhetjük a gazdag patrícius, Vinicius és a keresztény hitet valló szép rabnő, Lygia megható és szomorú szerelmét. Henryk Sienkiewiczet (1846-1916) a századforduló legnépszerűbb lengyel prózaírójaként tartják számon. (Európa, 2001)


Henrietta Spencer-Churcill-Fleur Rossdale: 
Nemzetközi trendek a lakberendezésben 

A klasszikus és a modern remekül megférnek egymás mellett, a köztük húzódó határvonal rendkívül képlékeny. Az elmúlt korok tárgyai éppúgy életünk részesei lehetnek, mint korunk modern vívmányai. Ez az album nemzetközi hírű belsőépítészek és lakberendezők segítségével azt az alkotó folyamatot mutatja be, amelynek során a bennünket körülvevő, falakkal határolt szűkebb világ valódi otthonná formálódik.
A kötetben egyebek mellett megtalálhatók vezető belsőépítészek követésre érdemes lakberendezési ajánlatai; egyszerű ötletek és magas szintű design-megoldások; a modern szemlélet és a hagyománytisztelet egysége; egyéni tervezői elképzelések, ötletek. (Geopen Könyvkiadó Kft./Geohold, 2001)