Vissza a tartalomjegyzékhez


Vadonatúj autóscsemegék

Fiat 

A Fiat a Stiloval olyan autót hozott létre, amely reményei szerint új korszakot nyit meg az alsó középkategóriában, egyúttal ismét európai piacvezetővé teszi a világ hatodik legnagyobb autógyárát. A Stilo konkurencia-bosszantóan gazdag alapfelszereltséggel rendelkezik, többek között szériafelszerelés a blokkolás- és kipörgésgátló, valamint a 6 darab légzsák. Az 1,2 literes ötajtós családi autó induló ára 3 millió 280 ezer forint, a 2,4 literes, 170 lóerős Abarth sportmodellért pedig 5 millió 890 ezer forintot kérnek. 


Ford

A 2001-es frankfurti autószalonon mutatták be az agilis, feszes külsejű új Ford Fiestát. Tervezőinek fő célja a tér növelése volt, ez sikerült is, hisz az új Fiesta nagyobb belső helyet kínál, mint a hajdani Escort. Az új Fiesta rendelhető második generációs közös nyomcsöves erőforrással is, melyet a Ford, a Peugeot-Citroën konszernnel közösen fejlesztett ki. Az 1,4 literes, 68 lóerős, könynyű alumínium turbó dízel 4,3 literes kombinált fogyasztásával bizonyára népszerű lesz a vásárlók körében. 


Mercedes

Nyugat-Európában tovább nőtt az egyterű autó piaci részesedése, ebben az esztendőben az eladások az egymilliós darabszámot is elérhetik. A Mercedes-Benz „házon belüli” piaci űrt tölt ki új, kompakt egyterűjével, a Vaneoval, amely méretét tekintve az „A” osztály és a Vito között helyezkedik el. Meggyőzően egyedül álló megjelenését nagyméretű ablakfelületek, két nagy tolóajtó és a magas tetővonal erősíti. A 4,2 méteres hoszszúságú Vaneo hét utas számára elegendő helyet vagy több mint 3000 liter raktérfogatot kínál vásárlóinak. Testre szabott egyedi kialakítása révén többek között kihúzható rakodó dobogó is rendelhető hozzá.