Vissza a tartalomjegyzékhez


Könyvsikerek

Shmuley Boteach: Kóser szex

A könyv eddig tizenöt nyelven jelent meg, Londonban és New Yorkban hetekig állt a bestsellerlista élén. A siker titka nemcsak a népszerű témában rejlik, hanem alighanem abban is, hogy Shmuley Boteach tanácsai nem azoknak a fiataloknak szólnak, akik egy új partnerrel eltöltött éjszaka után előveszik a pontozófüzetüket. Sokkal inkább azoknak a pároknak, akik a szexben a fizikai élvezet mellett elsősorban az érzelmi intimitást keresik. A rabbi - aki tíz éven keresztül szexuálterápiával foglalkozott az Oxfordi Egyetemen - elsősorban azt kutatja, miként lehet fenntartani a szenvedélyt a házasságban. Hogyan lehet úgy élni egy párkapcsolatban, mintha izgalmas, titkos viszonyt folytatnánk? A válaszra sokan kíváncsiak: a magyar fordításból néhány héten belül már a második kiadás jelent meg. (A Nők Lapja ajánlása - Sprinter Kiadó, 2001)


Legyen Ön is Milliomos! - 1000 kérdés

Íme a kihívás azoknak, akik a karosszékből versenyeznek, és akik azt állítják, ők képesek lennének véghez vinni, amit a híres Legyen Ön is Milliomos! „villamosszékében” ülő versenyzőknek eddig még nem sikerült… vagyis jól válaszolna mind a tizenöt kérdésre, és megnyerné a negyvenmillió forintot.
A könyv majdnem ezer válogatott kérdést tartalmaz, melyet ugyanazok a hivatásos kérdésgyártók írtak, akiknek a fogós kérdései gyötrelmet, vagy kitörő örömöt jelentettek a Legyen Ön is Milliomos! műsorának versenyzői számára. Csak akkor könnyű, ha tudja a választ! (JLX Kiadó, 2001)


Erika Rosenberg (szerk.): Én, Oskar Schindler

Az 1300 zsidó alkalmazottjának életét megmentő néhai gyártulajdonos Steven Spielberg Schindler listája című Oscar-díjas filmje révén vált világszerte is ismertté, személye azonban mindmáig homályban maradt. Schindler okmányai, legendás listája, különféle feljegyzései és levelezése évtizedekig, egészen 1999-ig rejtőztek egy hildeshelmi padláson. Amint a porlepte koffer bőséges tartalma napvilágra került, Erika Rosenberg írónő, a férfi nemrégiben elhunyt özvegyének közeli barátja a dokumentumokból megszerkesztette Oscar Schindler életének eddigi leghitelesebb krónikáját. A személyes feljegyzéseket, levelek és dokumentumokat tartalmazó kötet magyar nyelvű kiadása a héten került a könyvesboltokba. (Canissa Kiadó, 2001)