Vissza a tartalomjegyzékhez

MTI
Elmaradt rehabilitáció

A Hit Gyülekezetének rehabilitációra van szüksége, az egyház a közszolgálati médiumok közvetítésével szeretne hiteles képet adni magáról, s egyben feloldani a vele szembeni előítéleteket - erről a közösség vezető lelkésze, Németh Sándor beszélt meghívott újságírók előtt.

Szavai szerint a gyülekezetet „megalázták” a pártállam idején, s a mai napig nem jelenhet meg a közszolgálati rádióban és televízióban, így „ki van rekesztve a közéletből”. A közösség vezetője jelezte, hogy emiatt a napokban levélben fordultak a Magyar Rádió és a Magyar Televízió vezetéséhez. Németh Sándor a tűzszünet kifejezéssel jellemezte a gyülekezet és a politika jelenlegi viszonyát. Utalt arra: társadalmi feszültségekhez vezetett, hogy a gyülekezet a legutóbbi országgyűlési választások idején szervezett formában, egy párt oldalán részt vett a kopogtatócédulák gyűjtésében. A vezető lelkész hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben nem kívánnak pártügyekbe, a közvetlen pártpolitikába beavatkozni, önálló közéleti tényezőként próbálják értékrendjüket közvetíteni.
Az Egyesült Államok vasárnap kezdődött ellencsapása kapcsán Németh Sándor az iszlám terrorizmust a világ első számú közellenségének nevezte, és kiemelte: álláspontjuk szerint a rosszat, a gonoszt meg kell büntetni, s ha ez nem történne meg, az súlyos erkölcsi, szellemi válságot eredményezne. Beszámolt arról is, hogy a Hit Gyülekezete megkezdte a Biblia fordítását, s várhatóan a jövő év végére közzé teheti az Újszövetség mai nyelvezetű, közérthető változatát. Meglátásuk szerint erre azért is szükség van, mert az 1975-ös protestáns fordítás néhol ateista megközelítésű.