Vissza a tartalomjegyzékhez


A légiósok újra itthon

Az eddig mondhatni egyedülálló nagy nyári átigazolások után, a hét végén, az első fordulóval elkezdődött az 95. hazai vízilabda bajnokság. 

Az átigazolások folyamán az élvonalbeli csapatok gárdái szinte teljesen átrajzolódtak. A korábbiakkal ellentétben kevesebb volt a külföldre igazolás, a játékosok elsősorban idehaza cseréltek gazdát, sőt számos idegenlégiós nagyágyú is hazai vizeken folytatja a játékot (Biros Péter, Molnár Tamás a Becejből, Kiss Gergely a Bolognából érkezett a Honvédhoz). Az átigazolásoknak áldozatul esett „lekopaszított” Fradinak kétszeri sikertelen rábeszélés után, harmadszorra mégiscsak sikerül megszereznie a nyári vb után visszavonult Alexandar Sostart, a jugoszláv válogatott olimpiai és Európa-bajnok kapusát. 
A következő bajnoki cím legesélyesebb csapatai a Westel által megvásárolt és feltőkésített, előző bajnok Honvéd, most már Domino BHSE, valamint a Vasas Plaket csapata, melyek egyaránt a legnagyobb sztárokkal lettek megerősítve. A Dominóban játszanak a fent felsorolt volt idegenlégiósok, míg a Vasast erősíti Kósz, Hesz, Vári és Székely. Az első fordulóban a két szupercsapat hozta a formáját és az elvárt két-két pontot. A Kőér utcában, a Honvéd otthonában 13-4 re verte az UTE-Taxi2000 csapatát. A Szőnyi úton a BVSC Brendon fogadta a másik elitgárdát a Vasas Plaket csapatát, ahol a vendégek győztek 8-6-ra. A meccsen a Fradiból átigazolt Kósz még nem játszott, igaz Szécsi sem a hazaiaknál. A gyors fölényt követően a Vasas kicsit elaludt, ami lehetőséget adott a házigazdáknak a nem várt, szoros végeredmény kiharcolásához. Így a vereség ellenére Gerendás György elégedett megfiatalított, alig 20 éves átlagéletkorú csapatának nyitányával. 
A hétvégi uszodai teltházak mutatják, hogy a nyári, margitszigeti EB után divat lett idehaza a pólómeccsre járás. 
Az igazi vízilabda-csemegére november 4-én kerül sor, amikor is szuperrangadón a piros-kékek a Honvéd csapatával fognak találkozni. (Kovács Tamás)