Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánlat

A 2001. évi Kötött Géposztályú Műrepülő Európa-bajnokságra kerül sor augusztus 25-től szeptember 2-áig a siófoki Kiliti reptéren. Magyarországot a rangos versenyen Veres Zoltán műrepülő pilóta képviseli. Az egy hétig tartó, rendkívül eseménydús rendezvényen a versenyeken kívül ugyanott különféle légiprogramokon és bemutatókon vehet részt a nagyérdemű, valamint közelebbről is megtekinthetők lesznek a speciálisan épített csodarepülőgépek.

Kiállítás tekinthető meg Marc Chagall 70 alkotásából a budapesti Zsidó Múzeumban (Budapest VII., Dohány u. 2. Nyitva tartás: H.-Cs. 10-17, P. 10-15, V. 10-14.) A képek október 14-éig láthatók. 

Augusztus 25-én negyedik alkalommal veszi kezdetét az egy héten át tartó Zsidó Nyári Fesztivál, melyhez Budapesten kívül immár nyolc vidéki nagyváros is csatlakozik: Szeged, Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár, Veszprém, Székesfehérvár, Miskolc és Debrecen. A képzőművészeti és zenei rendezvények mellett vasárnaptól sor kerül a Magyar Zsidó Könyvnapokra is, melyet Budapesten, a Dohány utcai Zsinagóga előtti Herzl téren kereshetnek fel az érdeklődők.