Vissza a tartalomjegyzékhez


Randevú az életért

A Magyar Kultúráért Alapítvány Székházában (Budapest I., Szentháromság tér 6.) május 8-án 18 órakor Sárosdy Judit művészettörténész nyitja meg azt a kiállítást, amelyen azok a kortárs képzőművészeti alkotások tekinthetők meg, amelyeket a május 20-ai rendhagyó aukción kívánnak a szervezők értékesíteni.
Az aukció rendhagyó több okból is. Rendhagyó, mert az aukción a művészetek közül randevúzik egymással a zene és a képzőművészet. A műgyűjtő és adakozó közönség Vincze Lilla énekesnő önálló estjét hallgathatja meg, mielőtt licitálni kezdene az olyan neves kortárs művészek alkotásaira, mint Barth József, F. Zámbó István, Nádler István festőművész, Kő Pál szobrászművész vagy Pócs Péter grafikus.

A május 20-ai koncert és aukció rendhagyó azért is, mert a szervezők, a Tiszta Szívvel Beteg Gyermekekért Alapítvány képviselői jótékony céllal rendezik meg az eseményt. Az előadóest és az aukció teljes bevételét a művészek egy ritka és nálunk gyógyíthatatlan betegségben, Disem-féle izomsorvadásban (amely az izomhálózatot teljesen leépíti) szenvedő tíz éves Simon Imre műtétére ajánlották fel. Amennyiben szeptemberig sikerül az operáció költségeire 40 millió forintot összegyűjteni, az USA-beli Memphisben sor kerülhet a kisfiú életmentő műtétjére.
A Tiszta Szívvel Beteg Gyermekekért Alapítvány a gyermekek orvosi ellátásának javítását, értékes műszerek kórházi adományozását, valamint a Magyarországon nem gyógyítható gyermekek külföldi kezelésének támogatását tűzte ki céljául. 
Május 20-án az érdeklődők két előadást is megtekinthetnek 17 és 20 órai kezdettel. A jegyek 1200 Ft-os áron elővételben válthatók a Music Mix Jegyirodákban, a Központi Jegyirodában és a helyszínen. 
(Sóhajda Borbála)