Vissza a tartalomjegyzékhez

Pálinkás Csilla
Karrierexpo: kemény feltételek

„Na, van már valami?” - kérdezgetik egymástól a nagy multik nevével fémjelzett standok között kötegnyi önéletrajzzal szaladgáló öltönyös fiatalok. Egy-egy pavilonban mosolygós hosztok, hoszteszek várják a jelentkezőket. Bár a beszélgetések fesztelenek, a jelentkezési feltételek kőkemények. Így néz ki „menet közben” a Közgáz Karrierexpo.

A közgázon tíz éve rendeznek állásbörzéket, ám az idei volt az első, amelyet diákszervezetek közreműködése nélkül, teljes egészében a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Karrier Irodája szervezett. Az állásbörzéken évről évre több leendő munkaadó és munkavállaló elképzelése találkozik. Bár a börze - amelyre főleg a nagy- és középvállalatokat hívták meg - „főprofilja” a gazdasági, pénzügyi szakmák, a jogi és műszaki végzettségűek is megcsíphetnek egy-egy jobb állást. De nem csak a végzős egyetemistáknak érdemes a börzére ellátogatni; az elhelyezkedés problémáival később szembenézők is hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek az álláskeresés terén. Andrási Mónika, a Karrier Iroda igazgatója a Heteknek kifejtette, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján az állásokra jelentkezőknek egyre szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük. Ma már nem elégséges, ha valaki „csak” kiváló a szakterületén, egyre inkább alapfeltétellé válik az angol nyelv magas fokú ismerete (a többi nyelv tudása természetesen előny), valamint a szakmai gyakorlat - azaz az egyetem mellett dolgozniuk kell a diákoknak. 
Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítják az állást kínálókkal folytatott beszélgetéseink. A cégek képviselői arra a kérdésre, hogy milyen többlettudást várnak el a jelentkezőtől, általában azt válaszolják, hogy semmi különöset, aztán hozzáteszik, hogy persze az angol az kell, és a számítógép-ismeret is (általában ez a Word, Excel és adott esetben a könyvelő- vagy más szakmai programok ismeretét jelenti). Egy fejvadász cég képviselője pedig egyenesen megmondta az érdeklődő végzősöknek, hogy a maximum, amit tehetnek értük az, hogy nyilvántartásba veszik őket. Állásra azonban ne számítsanak. 
A vállalatok képviselői érdeklődésünkre elmondták, hogy egy-egy jelölt meghallgatásakor döntő lehet az illető személyisége és fellépése. Javítja a pályázó esélyeit, ha céltudatos és jó megjelenésű, azt viszont kifejezetten nem szeretik, ha egy jelöltnek homályos elképzelései vannak a karrierjéről. Az állásajánlatok tükrében egy pályakezdő fizetése vállalattól függően 100-200 ezer forint között mozog. A TVK-nál például a marketing, pénzügy, számvitel, kontrol-ling területén keresnek gyakornokokat 130-170 ezer forint közötti fizetéssel, ugyanilyen munkakörökbe, ugyanilyen fizetéssel keres munkatársakat az OTP és a Raiffeisen Bank is. A felvétel minden esetben többlépcsős folyamat, az önéletrajz és a motivációs levél nyelve magyar és angol. A vállalatonként változó juttatások között szerepel általában a cégautó és a mobiltelefon is, de van olyan cég, amely az albérlet vagy az orvosi ellátás fizetését ajánlja fel.