Vissza a tartalomjegyzékhez

Hírösszefoglaló
Berlusconi kézbe vette a dolgokat

Az utolsó olasz csapat, az AC Milan is elbúcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől. A milánói klub vezetősége levonta a megfelelő tanúlságokat, és menesztette Alberto Zaccheroni vezetőedzőt, utódja a 69 éves Cesare Maldini lett. A korábbi szövetségi kapitányt az ificsapat felkészülését irányító Mauro Tassotti segíti. 

A keddi mérkőzés után a Milan kiesése miatt feldühödött szurkolók egy csoportja Silvio Berlusconit és Adriano Gallianit, a klub elnökét és alelnökét akarta „felelősségre vonni”. A rendőrség hatékony fellépésének köszönhetően azonban az ultrák nem jutottak be a díszpáholyba. 
A találkozót követően maga Berlusconi is kritikus hangot ütött meg: „Most már kijelenthetem, hogy igazam volt. Az utóbbi időben kissé távolról szemléltem az eseményeket, mert nem értettem egyet bizonyos sportszakmai döntésekkel, ráadásul többször is kész tények elé állítottak. Mostantól ennek vége.”
Berlusconival ellentétben Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője elégedett, szerinte együttese bárkit képes legyőzni, és nem esélytelen a végső sikerre sem. A németek a csoportmérkőzések utolsó fordulójában az Arsenal elleni 1-0-ás sikerrel biztosították helyüket a legjobb nyolc között. 
„Egymás után negyedszer jutottunk be a negyeddöntőbe, úgy érzem, most már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Európa vezető klubjai közé tartozunk - mondta Hitzfeld. - Az Arsenal legyőzése óriási siker, még akkor is, ha ellenfelünk nagyon visszafogott teljesítményt nyújtott, és nem késztetett bennünket teljes erőbedobásra. Bárkit képesek vagyunk megverni!”
Hatalmas sikerként könyvelheti el az osztrák Sturm Graz az utóbbi évek BL-szereplését. Öt és fél éve a labdarúgóklub még 25 millió schillinges (500 millió forint) adóssággal küszködött, de az elmúlt három idényben a Bajnokok Ligája-szereplésnek köszönhetően 330 millió schilling (6,6 milliárd forint) folyt be az osztrák egyesület kasszájába. A mostani szezonban Korsós György és Szabics Imre csapata 100,7 milliós (2 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el. 
A jegyeladásból 56 millió schilling származik: a Schwarzenegger-stadion nyolcszor telt meg, s ez összesen 120 ezer nézőt jelent. Az UEFA televíziós közvetítési pénzéből eddig körülbelül 24 millió jutott a Sturmnak (a végleges összeg a sorozat végén derül ki). Ami a kiadásokat illeti: a klub pénztárában az idényt megelőzően 77 millió schilling volt, amelyet Hannes Kartnig elnök szinte teljes egészében játékosvásárlásra fordított. Charles Amoah 50, Mario Haas 21 millióért szerződött Grazba. A BL második körébe jutásért 24 millió schillinget osztottak szét a futballisták között.