Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Világszenzációra készül a Sturm

Már csak két kör és kezdődik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Az A-csoportban a Manchester United kis szerencsével már biztos továbbjutónak vallhatná magát. A vörösök továbbjutását azonban a Valencia elleni döntetlen után sem fenyegeti komoly veszély, hiszen a britek előbb a Panathinaikosz otthonába látogatnak, majd a Sturm Grazot fogadják az Old Trafford stadionban. Ha a következő fordulóban az osztrák Sturm Graz háromgólos győzelmet arat a Valenciával szemben, az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjutó, ellenkező esetben (ha a papírforma nem borul nagyot) valószínűleg a Valencia lép a nyolc közé. 


A Milan kapusa, Christian Abbiati látványosan ment a PSG támadója, Ali Benarbia elől. A mérkőzés 1-1-re végződött Fotó: Reuters

„Nem mi vagyunk az esélyesek, de arra sem számított senki, hogy egyáltalán beleszólhatunk a nyolc közé kerülésért folyó harcba. Egész Ausztria értünk szurkol, de rengeteg biztató üzenetet kaptunk Európa más tájairól is. Világszenzációra készülünk. A spanyolok egyértelműen jobb csapattal rendelkeznek, de Grazban nagyon melegük lesz, ezt megígérhetem” - nyilatkozta a graziak elnöke, Hannes Kartnig.
A B-csoportban a Galatasaray a Milan legyőzésével a nyolc közé jutna, a törökök helyzetét megkönnyíti, hogy hazai pályán dönthetnek sorsukról. A második helyért a Milan és a Deportivo La Coruna vív nagy harcot, a hatodik körben a két csapat a San Siro stadionban csap majd össze. A Paris St. Germain már kiszállt a továbbjutásért folyó küzdelemből.
A C-csoportban úgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg a Bayern Münchent abban, hogy az első helyen végezzen. A bajorok a -19 fokos moszkvai hidegben is 3-0-ra múlták fölül a Szpartak csapatát. Az Arsenal, az MU-hoz hasonló körülmények között játszotta el a sima, biztos továbblépés lehetőségét, a jövő héten a Szpartak Moszkva elleni mérkőzésen már nem hibázhat többet Arsene Wenger legénysége. Az Arsenal a Lyonnal fut versenyt a második helyért, ám a Szpartak Moszkvának is vannak némi esélyei még.
A D-csoportban szinte minden eldőlt. A korábban „halálcsoportnak” kikiáltott kvartettből a Real Madrid és a Leeds United simán került be Európa legjobb nyolc csapata közé. Az Anderlecht a papírformáját hozta, a Laziónak esélye sem volt a továbblépésre, ami felettébb meglepő volt. A Leeds teljesítményét érdemes kiemelni, hiszen korábban a Barcelona csapatát is elbúcsúztatták a neves sorozattól.
„A játékosoknak nem volt szükségük arra, hogy feltüzeljem őket. A bulvársajtóban megjelent híresztelések, pletykák jelentették a motivációt. A lehető legszebb módon fogtuk be néhány ember pofáját. Nem is gondoltunk arra, hogy a negyeddöntőig menetelhetünk” - hangzott David O’Leary leedsi edző szókimondó nyilatkozata.

A-csoport: 

1. Manchester United 8 (6-2) 
2. FC Valencia 6 (3-1) 
3. Sturm Graz 6 (4-5) 
4. Panathinaikosz 1 (2-7) 

B-csoport: 

1. Galatasaray 7 (4-4) 
2. Deportivo La Coruna 6 (5-3) 
3. AC Milan 6 (5-4) 
4. Paris St. Germain 2 (3-6) 

C-csoport: 

1. Bayern München 10(7-2) 
2. Arsenal 5 (5-7) 
3. Lyon 4 (4-3) 
4. Szpartak Moszkva 3 (4-8) 

D-csoport: 

1. Real Madrid 10 (11-5) 
2. Leeds United 9 (7-4) 
3. RSC Anderlecht 3 (4-10) 
4. Lazio 1 (4-7)