Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Képeslap a kedvenceknek

A briteket gyakran gúnyolják azzal, hogy többet törődnek az állataikkal, mint a gyerekeikkel - most már akár Valentin-napi képeslapot is küldenek kedvenceiknek. „A Valentin-napi kártya küldése természetszerű fejleménye annak a tendenciának, mely szerint az állatokat egyre inkább családtagként kezelik” - nyilatkozta egy szóvivő a Woolwoorth nevű cégtől, amely öt nagy áruházban értékesít képeslapokat. „Némely tulajdonos arra használja kedvenceit, hogy egy általa titokban csodált személlyel találkozhasson, mondjuk kutyasétáltatás, galambröptetés, macska-bemutatók alkalmával, vagy akár az állatorvosi rendelőben. Így könnyű megtörni a jeget a kommunikációban” - tette hozzá a megkérdezett hölgy. (Reuters)


Pávalátogatás

Seregnyi páva terrorizálja Nagy-Britannia falvait. A színes tollú pávák nagyon népszerűek a tehetősebb angolok között, akik előszeretettel tartják őket. „A földön fészkelő pávatyúkok gyakran esnek áldozatául rókáknak, így a hímekhez képest számuk egyre kevesebb” - tájékoztatta a Sunday Times-ot Quinton Spratt tenyésztő. A szerelmes madarak tehát útra kelnek. Elhagyják elegáns otthonukat, és nyakukba veszik a vidéket, de sajnos hiába. Frusztráltságukban megkergetik a gyerekeket, és a szépen gondozott zöldséges kertekben vigasztalódnak. Ráadásul a pávák nem éppen monogámiájukról ismertek. Minden egyes hím madár legalább öt tyúkot tart. (Reuters)


Szegény szőkék 

Egy izlandi szakszervezet szerint a magas, világosbarna hajú emberek többet keresnek, mint alacsonyabb és más hajszínű kollégáik. Különösképp a szőkék borítékja a legvékonyabb. Az izlandi kereskedelmi dolgozók szakszervezete októberben országos felmérést végeztetett a küllem és a jövedelem összefüggéseiről. Az adatsor szerint a szőke alkalmazottak átlagosan 10 százalékkal kevesebb bért kapnak, mint világosbarna hajú kartársaik, akik átlagosan havi 232 ezer izlandi koronát (2700 dollár) keresnek. A fizetési listán a második helyezettek a fekete hajúak, majd a vörös hajúak és az őszek következnek. Mindnyájan többet keresnek Izlandon, mint a szőkék, akik átlagosan havi 208 ezer koronát vihetnek haza. A felmérés egyik melléktermékeként az is kiderült, hogy az izlandi nők, külcsíntől függetlenül, átlagosan 18 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. (MTI)