Vissza a tartalomjegyzékhez


Olcsó internet

A Matávnet 2001. február 15-étől új szolgáltatást indított. Az „ADSL Otthon” csomag megrendelői korlátlan időtartamban, forgalmi díj nélkül kapcsolódhatnak (egyszeri 30 ezer forint mellett kétéves időtartamra, havi 12 ezer 900 forintért) az internethez. A szolgáltatás technikai hátterét a Matáv nyújtja. 
Az új technológia alapja a telefonvezetékek olyan részeinek a kihasználása, amelyet egyébként egyszerű telefonbeszélgetések lebonyolítására az ügyfelek nem használnának. Így a megrendelők akár hétszer gyorsabb sebességgel tölthetnek le az internetről, és beszélgethetnek a hagyományos telefonvonalon egyszerre úgy, hogy a kettő ne zavarja egymást.
A csomag tartalmazza azt, amire régóta várunk. Az átalánydíjas internet a tőlünk nyugatra fekvő országokban már régóta ismert, nálunk először a kábeltelevíziót is szolgáltató cégek voltak képesek ilyen típusú szolgáltatásra. A Matávnet a Matáv segítségével így konkurenssé vált a hasonló irányban már régóta működő UPC és TVNet szolgáltatók között. (Litzler Mihály)