Vissza a tartalomjegyzékhez


Aprópénz

Olcsóbb internet

Árat csökkentett az internetszolgáltatók között piacvezetőnek számító MatávNet Rt. február 1-től. A Hobbi csomag ára 25 százalékkal olcsóbb lesz, havonta 2000 forintba kerül. Ezzel együtt az időkorláthoz szabott csomagok esetében a túllépési díjakat mostantól a megkezdett órák helyett perc alapon számítják ki. Ez nemcsak kedvezőbb az előfizetőknek, hanem pontosabb elszámolást tesz lehetővé. (MTI)


Kevés a megtakarított pénzünk

A Gfk Piackutató Intézet felmérése szerint a lakosságnak nem egészen a fele (45 százaléka) rendelkezik megtakarítással. Az 1000 fős reprezentatív minta alapján kiderült, hogy átlagon felül csupán a diplomások és a havi 100 ezer forint felett rendelkező családok, valamint a 49 évesnél idősebbek tesznek félre. A megtakarítás célja az életkortól függően nagyon különböző: a fiatalok leginkább az üdülésre, utazásra koncentrálnak, míg a 30-49 éves korosztály a gyermekeik jövője érdekében húzza meg a nadrágszíjat. Lakásra leginkább 20-39 évesek gyűjtenek. Az 50-59 éveseknek a fele és az 59 évesnél idősebbeknek pedig a kétharmada a váratlan kiadásokat tartja szem előtt. (Gfk)


Halogatott áremelés

A korábbi megállapodással ellentétben előreláthatólag július elejéig mégsem emelkednek a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerek árai - derült ki Mikola István egészségügyi miniszter e héten tartott sajtótájékoztatójából. A nem támogatott gyógyszerek új árait pedig a kormány rendeletben hirdeti ki március elsejei hatállyal. A miniszter becslése szerint ezek árai 9-12 százalékkal emelkednek majd. A Frajna Imre államtitkár által még január elején kötött eredeti megegyezés szerint január közepétől 4,2 százalékkal fizettünk volna többet. A nyári áremelés mértéke várhatóan 6,3 százalék lesz. A korábbi megállapodástól való eltérés a gyógyszergyártó cégek nyereségében éreztetni fogja hatását, de veszteségük nem lesz túl nagy, mivel ezek a vállalatok főként külföldi piacokra termelnek. (Hetek)