Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánlat

A moldvai csángók évszázadai címmel kiállítás nyílt csütörtökön a Fejér Megyei Művelődési Központban (Bp. III., Béla király tér 1.). A tárlat február 17-ig látogatható.

Megyei horgász-vadász szakkiállítás és vásár nyílt péntektől Kecskeméten, az Erdei Ferenc Művelődési Központban (Kecskemét, Deák tér 1.).

A VII. Országos Makettkiállításra és Versenyre kerül sor szombaton de. 10 órától Békéscsabán, a Helyőrségi Klubban (Békéscsaba, Szabadság tér 6.) A díjátadás január 28-án 13 órakor lesz.

A nemzetközi hírű Kolozsváry-műgyűjtemény tekinthető meg január 18-ától március 4-éig Győrött, a Városi Művészeti Múzeum képtárában. Másfélszáz alkotást tárnak az érdeklődők egy olyan kollekcióból, amely keresztmetszetet ad a XX. századi modern magyar képzőművészetről. A gyűjtemény külön érdekessége, hogy a derékhadát alkotó művészek nagy része - köztük Bálint Endre, Barcsay Jenő, Korniss Dezső, Tóth Menyhért - Vaszary János tanítványa volt. A gyűjtemény gerincét Ország Lili, Román György, Keserű Ilona, Kondor Béla, Anna Margit művei alkotják. Az ő alkotásaikon kívül számos más kortárs művész, köztük Egry József, Nagy István, El Kazovszkij munkái gazdagítják a kollekciót.