Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

A japán bokszzsák

Egy 25 éves japán férfi örömét leli abban, ha verik, s ezzel keresi kenyerét Tokió elegáns Ginza negyedének utcáin. Mivel nem talált más munkahelyet, a magát Jun Satónak nevező férfi fej- és hasvédőt húzott, és bárkinek megengedi, hogy három percig 1000 yenért (körülbelül 2200 Ft) levezesse rajta mérgét. „Örülök a munkámnak, ami jó üzlet is. Az életet egy különös oldaláról ismerem meg. Amíg a testem bírja, csinálom” - nyilatkozta a Mainichi Daily Newsnak. Sato szerint egy-egy jól irányzott balegyenes kifejezetten serkenti a vérkeringést, de az is meglehet, hogy egy pontos jobbhorog helyreállítja szájában a pH-értéket. Mindeddig csupán néhány járókelő bunyózta meg, de Sato legjobban azt szereti, amikor a verés után beszélgetni kezdenek. Örül annak, hogy úrrá tud lenni a középiskolai verésekből ráragadt félelmén, ott ugyanis nagyon pikkeltek rá, s az iskolát a kegyetlenkedő diákok miatt hagyta ott. Mindenesetre nagy előrelépés, hogy míg diákkorában ingyen ütötték-verték, ma hasonló tevékenységért komoly pénzeket keres. Az első önkéntes „boksz-zsák” Japánban azonban nem ő, hanem Akira Hareruya bokszrajongó volt, aki miután vállalkozása csődbe jutott, így próbálta meg adósságait kifizetni. A szinte médiasztárrá előlépett Hareruya egy egyperces menetért mintegy kilenc dollárt kért (körülbelül 2100 Ft), de hölgyek féláron verekedhettek. (Reuters)


Alaszkai „aranyliba”

Nem 100 százalékig aranytojás volt, amit Frank Kufel talált, mikor feldarabolta egyik libáját, de több mint amire számított. A részben megemésztett fű mellett még csillogó aranylemezkéket is talált benne. 12 darab, pár milliméter hoszszú lemezkét számolt meg végül, melyeknek értéke körülbelül 10-12 dollárig terjed. A legtöbbje annyira vékony volt, hogy alig tudta csipesszel összeszedegetni őket. Elmondta, hogy jövő tavasszal megpróbálja kideríteni, hol ehette a liba az aranylemezkéket. A liba egyike volt azoknak a fiatal toulouse-i példányoknak, amelyeket Kufel néhány hónappal ezelőtt kapott. Ezen a héten vonakodva vágta le őket. A nyugdíjas tanár, aki eredetileg geológus, régebben már próbálkozott aranyásással Talkeetna környékén, és néha kedvtelésből még mostanában is foglalkozik ilyesmivel. „Néha, amikor aranyat mosok, egy fél napot végigdolgozom, és összesen sem találok 12 ilyen darabot” - mesélte Kufel. (AP)


Stoppos kakas

Bár nem élnek farmon, Ashley és Tyler Davis már kezdik megszokni a kertjükből hallatszó kakaskukorékolást. Vasárnap ugyanis egy kakas érkezett hozzájuk autóstoppal az apjuk utánfutóján. „Nyilvánvalóan fennakadt egy kötélen, és így 120 kilométert sikerült végigutaznia Albany-ig úgy, hogy 100 km/óra sebességgel hajtottam - mondta el John Davis. - Igen keményen kapaszkodhatott” - vélte. A 10 éves Ashley és a 6 esztendős Tyler reménykednek, hogy megtarthatják a madarat. „A lányom úgy gondolja, hogy egy minifarmot indítunk el. Viszont már így is van 2 macskánk és egy kutyánk, szóval ez a farmlétesítés nem fog megtörténni” - mondta. (AP)


Rajtakapták

Szigorú törvények vonatkoznak Nebraska államban a torkos vásárlókra. A 34 éves Xavier Ocampo teherautó-sofőr éppen egy élelmiszerboltban volt, mikor egy manager asszisztens meglátta, amint kinyitott egy pörkölt földimogyorós dobozt és evett belőle. Ocampo nem is sejtette, milyen következményekkel jár éhségének csillapítása. Úgy vélte, néhány darab földimogyorótól még nem dől össze a világ, de a rendőrség másképp gondolta. „Ocampo beismerte, hogy evett egy darabka mogyorót, és felajánlotta, hogy kifizeti, de az alkalmazottak ezt visszautasították, és kihívták a rendőrséget” - mondta el David Beggs rendőrkapitány. Bár Ocampo akkor „büntetlenül” hagyta el az üzletet, egy másik alkalommal, amikor visszatért, mégis megbírságolták. „A büntetést nem azért kapta, mert »bűntényt követett el«, hanem mert amit tett, az »illegális volt«” - mondta el Beggs. (AP)