Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Tartsa a vonalat doki!

Az egyik hongkongi kórház felfüggesztett állásából egy orvost, mivel operálás közben telefonált. A beteg, Chung Chi-cheong taxisofőr panaszt tett amiatt, hogy - mialatt májusban az orvos egy polipot távolított el beléből - mobiltelefonján nem a betegséggel kapcsolatos dolgokról beszélgetett. „Végig kellett hallgatnom egy autóvásárlásról folytatott vitát, s az autó árának megbeszélését.” A Queen Mary kórház bocsánatot kért a pácienstől, s fontolóra veszi az orvos ellen indítandó fegyelmit. (Reuters)


Isten vagy a miniszterelnök

Az angol gyermekek összekeverik Tony Blair miniszterelnököt Istennel, és azt hiszik, hogy Erzsébet királynő „egész nap csak üldögél, bort kóstolgatva” - tudatták a kutatók egy jelentésben kedden. „A legfigyelemreméltóbb, hogy a gyerekek összetévesztik a miniszterelnököt, Istent és a vallási vezetőket” - mondta el a BBC producere, Phillippa Lowthorpe, aki gyermekeket interjúvolt meg egy dokumentációs tévéműsorhoz. „Azt gondolom, ez azért van így, mert a hatalmi pozícióban lévők mind nagy tekintéllyel bírnak és nagyon távol vannak az ő életüktől” - vélte. A 7 éves Natasha így írta le Tony Blairt : „…hosszú, ősz haja van, göndör, ősz szakállal, szürkés ruhában, és csodákat tesz”. (Reuters)


Életmentő csapdák

Találékonysága mentette meg a Mexikói-öbölben hajójából életmentő mellény nélkül kiesett John Harrist. Az 53 éves Harris rákcsapdák úszószerkezeteibe kapaszkodott, hogy azok a víz felett tartsák, míg megjön a segítség. Harris eltűnését hoszszú órák múlva unokaöccse jelentette be. Mikor senkit nem találtak a hajón, a tengerparti őrség teljes körű keresést indított. Mire a nap későbbi szakaszában egy hajó kimentette, Harris már 30 órája lebegett a víz színén az őt tartó, rögtönzött bólyák segítségével. Egész jó állapotban vitték be a Naples Community Kórházba. Valószínű azonban, hogy ezt az élményt szívesen kihagyta volna életéből. (USA Today)


Megéri költeni

Bill Collins sokkal többet tud a sebességváltókról és a küllőkről, mint a jambikus pentameterekről és a szonettekről. A Bill Collins Bicikli Bolt tulajdonosa tévedésből egy 2000 dolláros csekket kapott a Colorado Egyetemtől versértelmezésért és a költészeti műhely vezetéséért. A fizetséget eredetileg Billy Collins tájköltőnek szánták, és nem Bill Collins bicikliszerelőnek. A szerelő alig akarta elhinni, hogy valakinek ennyit fizetnek versfelolvasásért, de azért elintézte, hogy a 2000 dollár visszakerüljön az egyetemhez. (USA Today)


Repülő békák

Ne lepődjenek meg, ha repülőbe szálláskor esetleg egy kitömött béka kukucskál ki a pilótafülkéből: az biztos, hogy Hopper, Nike vagy Lily, az utazó békák egyike lesz. Szeptember óta járják a világot Londontól Phoenixig, Jamaicától a Virgin-szigetekig. Kathy Novak, egy louisianai iskola békaszerető tanára ugyanis rájött, hogy diákjai játékos formában gyorsabban megtanulják a földrajzot, a történelmet és a társadalomismeretet. Mivel kisiskolás diákjai közül három gyermek apja pilóta, megkérte őket, hogy fényképezzék le a békákat az általuk látogatott egyes országokban, természetesen más-más háttérrel, és képeslapokkal együtt küldjék el az iskolába. A hat éves Dew papája a Nike nevű békát cipeli magával, akiről készült már kép Cancún tengerpartján, egy vízen úszó étteremben Antigua szigetén és egy 13 kilós tarpon hal etetése közben. (AP)